Raluca Olaru și Mihaela Buzărnescu atacă împreună sezonul de hard. „Româncele se motivează una pe alta!”

Treizecizero | 27 iulie 2018
Raluca Olaru:

„Mereu, de-a lungul anilor, sigur ne-am împins una pe alta. E o competitivitate între noi, e chestia asta… dacă ea poate, eu de ce să nu pot. Suntem toate în țară, nu e niciuna să se antreneze undeva unde are ceva ce restul nu au. Sigur, de-a lungul anilor, fiecare a tras-o pe cealaltă.”

Raluca Olaru nu și-a putut apăra titlul de la București anul acesta, dar anul ei, cu un început complicat și cu o continuare bună apoi, arată promițător în continuare. Raluca poate să consolideze în perioada următoare alături de o parteneră la rându-i cu apetit pentru proba de dublu, acolo unde reușește să aibă succes indiferent de parteneră. Și unde mai pui că mai e și româncă, iar cele două au o istorie împreună. Raluca și Mihaela Buzărnescu, semifinaliste la BRD Bucharest Open, vor avea șanse să continue rezultatele bune din acest sezon în segmentul nord-american de hard, unde vor juca împreună turneele de la Cincinnati, New Haven și US Open.

Le-a lipsit puțin să joace împreună și iarba, însă un timing nepotrivit și obligații apărute pe parcurs le-au împiedicat să lege astfel aproape întreaga vară în această formulă.

Împreună au mai jucat anul acesta la Strasbourg, turneu pe care l-au câștigat. Înainte de asta, nu mai jucaseră împreună tocmai de la US Open 2006, când au câștigat împreună la junioare. „La Strasbourg a fost foarte frumos. În condițiile în care n-am mai jucat împreună de atunci, de la acel US Open câștigat la junioare. Și nici măcar nu prea ne-am mai văzut după aia, adică ea se antrena mereu în altă parte, foarte rar o mai vedeam din când în când pe la Centrul Național”, spune Raluca, care subliniază avantajele de a juca alături de o româncă:

„E mult mai bine cu românce. Și cu ea și cu Irina, e altceva. Ne înțelegem mai bine. Chiar dacă niște ani n-am mai ținut legătura, o cunosc totuși, ne știm. Și vorbim altfel, e o altă comunicare față de engleză. Ne încurajăm mai bine”, spune Raluca, adăugând că este impresionată de sezonul reușit până acum de Micky:

„A depășit așteptările oricui și joacă foarte bine. Îi țin pumnii să joace cât mai mult așa.”

 

Raluca începuse anul cu o perioadă mai puțin concludentă, care s-a soldat prin încheierea parteneriatului cu Olga Savchuk, cu care „lucrurile nu s-au mai legat deloc, în condițiile în care simțeam că eu joc bine-bine, la fel ca anul trecut”.

Apoi a câștigat la Rabat, alături de Anna Blinkova. „Turneul ăla a fost unul mult așteptat. Aveam nevoie de un titlu și de meciuri legate, de niște vești bune”, a povestit Raluca, amintindu-și de un „meci super, super”, în turul al doilea și de gândurile ei din timpul meciului: „orice ar fi, le batem pe astea!”.

„Ca nivel de joc sunt bine. Am tras de orice meci, pentru că nu știi cum se leagă lucrurile și găsești forma, apoi câștigi două turnee în trei săptămâni. Trebuie să stai acolo până la sfârșit și să depășești momentul slab. Orice meci are o importanță, dau tot.” – Raluca Olaru

Raluca a mai spus că își dorește de la restul anului să aibă mai multă încredere în ea. „Să cred în mine și să cred în potențialul meu, pentru că e clar că pot juca de la egal la egal cu toate jucătoarele de top. Undeva acolo e un hop pe care, dacă l-aș depăși, așa cum am făcut-o anul trecut la Paris, aș prinde și mai multă încredere și mi-aș da și mai mult drumul la joc. Simt că e acolo. Că sunt pe drumul bun. Asta mi-aș dori.”

Și, a mai adăugat ea, trebuie să fii mereu atent la semnalele pe care ți le dă corpul. Să nu te suprasoliciți și să ții cont de imaginea de ansamblu. „Trebuie să-ți asculți corpul. Normal că nu ești mereu bine, nu ești mereu în formă, dar sunt anumite limite de care trebuie să ții cont. Îți iei zile libere, mai scazi din volum, crești numărul de ore de relaxare. Sună ușor de făcut, dar nu e. Pentru că atunci când lucrurile nu merg bine, tentația e să te duci la antrenament, să tragi, să muncești. Dar trebuie să ții cont și partea asta. Degeaba sunt eu motivată, dacă efectiv ajung în teren și nu sunt, simt că energia nu e acolo. Te recuperezi mai greu, ai mai puțină claritate în joc. Trebuie căutat echilibrul mereu, ceea ce nu e ușor”.

Raluca a vorbit și despre succesul Simonei Halep la Roland Garros.

„Sincer, cred că Simona este un model pentru toată lumea. De tot ce vrei, de perseverență, ca persoană… Mi se pare că în ultimii ani a muncit foarte mult în toate aspectele, off-court, on-court, și pur și simplu a devenit o jucătoare și un om din ce în ce mai bun. Evident că asta ne împinge pe toate, să vrem și noi mai mult, să căutăm și noi mai mult. Să credem că se poate.”

Simona are merite indirecte în perioada excelentă a tenisului feminin românesc, dar, adaugă Raluca, fetele mereu s-au motivat una pe alta. „Mereu, de-a lungul anilor, sigur ne-am împins una pe alta. E o competitivitate între noi, e chestia asta… dacă ea poate, eu de ce să nu pot. Suntem toate în țară, nu e niciuna să se antreneze undeva unde are ceva ce restul nu au. Sigur, de-a lungul anilor, fiecare a tras-o pe cealaltă. Normal că ai ani mai buni sau ani mai slabi. Mereu a răsărit una dintre noi și a fost ea prima în acel moment”.

Raluca Olaru are în total 9 titluri WTA la dublu din 16 finale. La rândul ei, Mihaela Buzărnescu are un titlu, cel cu Raluca, și alte trei finale – toate adunate anul acesta! De asemenea, firește, are prezențele în sferturile de finală la Roland Garros, alături de Irina Bara, respectiv la Wimbledon, alături de Irina Begu.

Foto: Adi Bulboacă

 

***

Nou de la 30-0: Icecream Tee! 

Vara asta, răcorește-te cu un tricou cu un design fresh! Tennis to melt for înseamnă acel tenis suprem, pentru care ai trece munții ca să-l poți vedea, trăi, respira. Înseamnă pasiune pentru tenis. Înseamnă și optimism, zâmbet și relaxare.

Mai înseamnă și că te topești după Simona ta, după Federerul tău, după Nadalul tău, după Djokoviciul tău, după tot ce te face să simți că trăiești. Și că e soare și bine.

Vara asta, topește-te după tenis cu acest nou tricou de la 30-0!

Comenzi de pe stoc AICI.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi