Raluca Olaru se califică în finala de la Roma! Prima finală de Premier 5 a carierei la dublu pentru Ralu

Treizecizero | 19 septembrie 2020

Moment foarte bun pentru Raluca Olaru, care este la a doua finală în ultimele trei turnee.

Raluca Olaru a reușit cel mai bun rezultat al carierei de până acum la dublu, calificându-se în finala de la Roma, alături de Anna-Lena Friedsam, după o victorie în trei seturi, 3-6, 6-2, 10-4 contra perechii japoneze Aoyama/Shibahara. Pentru trofeu, Raluca și Anna-Lena se vor duela cu învingătoarele din meciul Hsieh/Strycova (favoritele 1) – Carter/Stefani, care urmează să se joace în această după-amiază.

E continuarea unui turneu excelent pentru Raluca și Anna-Lena, aflate la prima competiție jucată împreună. Și startul lor a fost grozav, trecând în primul tur de americancele Mattek-Sands/Kenin, favoritele 8, 6-1, 6-4. A urmat un alt succes în două seturi, 6-4, 6-3 cu Kato/Santamaria, pentru ca în sferturi să vină un test foarte greu.

Contra perechii Linette/Pera, Raluca și Anna-Lena au fost în numeroase situații strânse, dar au reușit să câștige dramatic meciul, 5-7, 7-6, 10-8.

După efortul de ieri, fetele au pornit mai greu în semifinala contra dublului japonez, cedând primul set, dar și-au ridicat considerabil nivelul în setul al doilea, jucând mai agresiv și tăind numărul erorilor neforțate. Match tiebreak-ul a curs într-o singură direcție, iar Raluca și Anna-Lena aveau curând să sărbătorească accesul în meciul pentru trofeu.

Este prima finală de nivel Premier 5 a carierei pentru Raluca, și a 20-a per total (9-10). Mai este, de asemenea, și o confirmare a momentului foarte bun pe care îl traversează jucătoarea noastră, care a reușit, de asemenea, o finală și la Praga, luna trecută, alături de Monica Niculescu.

Calificarea în finala de la Roma o aduce pe Ralu pe locul 37 în clasamentul de dublu, la cinci poziții distanță de career high-ul ei (32).

Foto: Jimmie48Photography

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în 2020, ATP și WTA, simplu și dublu

Turnee câștigate

Simona Halep – Dubai, Premier
Laura Paar (dublu, cu Julia Wachaczyk) – Lyon, International
Irina Begu – Indian Wells, WTA 125k
Simona Halep – Praga, International
Andreea Mitu (dublu, cu Lidziya Marozava) – Praga, WTA 125
Patricia Țig – Istanbul, International

Finale

Raluca Olaru / Monica Niculescu (dublu) – Praga, International
Raluca Olaru (dublu, cu Anna-Lena Friedsam), Roma, Premier 5*

*Urmează să se joace


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi