Raluca Olaru pierde finala de la Roma alături de Anna Lena Friedsam, rămâne însă cel mai important rezultat al carierei de dublu

Treizecizero | 20 septembrie 2020

E o perioadă foarte bună pentru Ralu, care joacă a doua finală în două turnee consecutive pe zgură, după cea pierdută cu Monica Niculescu la Praga. Cu punctele adunate după cea mai importantă finală a carierei, Raluca urcă pe locul 37 în clasamentul de dublu.

După o săptămână cu multe meciuri solicitante, atât fizic, cât și emoțional, Raluca Olaru și Anna Lena Friedsam n-au mai rămas cu multe de oferit în finala cu favoritele 1, Su Wei Hsieh și Barbora Strycova. A fost 6-2, 6-2 pentru Hsieh/Strycova, într-un meci care a curs mereu în favoarea acestora, și în care Raluca și Anna Lena au avut puține oportunități să schimbe cursul întâlnirii.

Evident mai experimentate și cu o coeziune de echipă superioară, Hsieh și Strycova au câștigat 82 la sută pe primul serviciu și au oferit doar două șanse de break în tot meciul, având la rândul lor o conversie de 5 din 7. Raluca și Anna Lena au avut un moment mai bun în setul al doilea, în care au recuperat un break, au crescut intensitatea, au intrat mai bine în schimburi și au stat bine pe serviciu. Ar fi putut prelungi echilibrul în set – au pierdut serviciul de la 2-3 pe punct decisiv, iar la 2-4 au mai avut o deschidere către un eventual rebreak -, însă în punctele importante s-a simțit forța superioară a favoritelor 1, probabil cea mai bună echipă din lume în acest moment. De altfel, este un sezon excelent pentru Hsieh și Strycova. Împreună au câștigat patru turnee (Brisbane, Dubai, Doha și acum Roma), au jucat și finala AO, totalizând un bilanț de 22-1 în 2020.

Dincolo de amărăciunea pierderii finalei, meritele acestei săptămâni rămân incontestabile: Raluca și Anna Lena, la primul turneu împreună, au reușit patru victorii excelente, inclusiv două cu revenire de la set pierdut și una într-un meci tare strâns. De altfel, Barbora le-a dat credit la ceremonia de premiere, spunând că le-a urmărit în câteva meciuri și lăudându-le pentru nivelul atins în această săptămână.

E o perioadă foarte bună pentru Ralu, care joacă a doua finală în două turnee consecutive pe zgură, după cea pierdută cu Monica Niculescu la Praga. Cu punctele adunate după cea mai importantă finală a carierei, Raluca urcă pe locul 37 în clasamentul de dublu, la cinci locuri distanță de cea mai bună clasare a carierei. Ea va juca la Roland Garros alături de Irina Begu.

Bilanțul ei în finalele de dublu din carieră devine acum de 9-11 (4-7 pe zgură), la care se mai adaugă încă o finală pierdută într-un turneu WTA 125k.

Foto: Internazionali BNL d’Italia

https://twitter.com/WTA/status/1307703454060560384?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1307699586950078465?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1307689406824759298?s=20

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în 2020, ATP și WTA, simplu și dublu

Turnee câștigate

Simona Halep – Dubai, Premier
Laura Paar (dublu, cu Julia Wachaczyk) – Lyon, International
Irina Begu – Indian Wells, WTA 125k
Simona Halep – Praga, International
Andreea Mitu (dublu, cu Lidziya Marozava) – Praga, WTA 125
Patricia Țig – Istanbul, International

Finale

Raluca Olaru / Monica Niculescu (dublu) – Praga, International
Raluca Olaru (dublu, cu Anna-Lena Friedsam), Roma, Premier 5
Simona Halep – Roma, Premier 5*

*Urmează să se joace

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi