Raluca Olaru continuă momentul bun, câștigă titlul la St. Petersburg alături de Nadiya Kichenok

Treizecizero | 21 martie 2021

Este al zecelea trofeu WTA al carierei la dublu pentru Raluca, și primul din 2018 încoace.

Raluca Olaru este prima jucătoare din România care câștigă un trofeu în sezonul 2021! Raluca a câștigat turneul de la St. Petersburg alături de ucraineanca Nadiya Kichenok, după o victorie în finala cu americancele Sabrina Santamaria și Kaitlyn Christian, 2-6, 6-3, 10-8.

A fost o finală echilibrată, decisă la cea mai mică dintre diferențe, dar Raluca și Nadiya au meritat să o câștige în special pentru felul în care au jucat punctele mari de pe linia de sosire. Conduse în supertiebreak cu 6-3, Raluca și Nadiya au reușit o serie de puncte direct câștigătoare spectaculoase, întorcând în favoarea lor finala.

Rezultatul de azi completează o săptămână excelentă pentru Raluca la St. Petersburg. Ea a spus la interviul de după meci că ea și Nadiya încercau de ceva timp să joace împreună și că se bucură că au reușit în cele din urmă să-și alinieze programul competițional. S-a dovedit un parteneriat de succes: favorite 1 la turneul din Rusia, cele două au avut chimie împreună și n-au pierdut niciun set în drumul spre finală, un traseu care a cuprins victoriile cu Ostapenko/Savinykh, 6-3, 7-6, Rodionova/Van der Hoek 6-3, 6-1, și, într-un duel cu o altă româncă, 6-1, 7-5 în semifinala cu Monica Niculescu și Pattinama Kerkhove.

Pauza de o zi între semifinală și finală le-a scos un pic din ritm pe cele două, iar asta s-a văzut în primul set de azi, când dublul româno-ucrainean a avut dificultăți în a găsi soluții la jocul americancelor. „Azi n-a fost un meci ușor pentru noi, n-am început deloc bine dar mă bucur că am putut reveni”, a spus Raluca.

Revenirea s-a petrecut în setul al doilea, cu cele două break-uri consecutive reușite în prima parte a setului, și a fost repetată într-un set decisiv spectaculos. Americancele s-au desprins la 6-3, moment în care Raluca a câștigat două puncte consecutive, unul dintre ele cu un smash agățat acrobatic, în ultimul moment. La 7-6 pentru americance, întâi Nadiya, apoi Raluca au reușit retururi direct câștigătoare spectaculoase, forehandul furibund al Ralucăi prinzând linia pentru 8-7. Un voleu al Ralucăi din preajma fileului a dus scorul la 9-7, iar câteva secunde mai târziu, cele două sărbătoreau victoria.

„Mă bucur de fiecare dată când vin să joc aici. Îi mulțumesc Nadiyei și abia aștept următoarele ocazii. M-am simțit cu adevărat bine jucând în fața unui public”, a mai spus Raluca, la ceremonia de premiere.

Cu titlul Ralucăi, cu sfertul de finală remarcabil reușit de Jaqueline Cristian la simplu și cu semifinala Monicăi la dublu, a fost o săptămână excelentă pentru românce la St. Petersburg.

Pentru Ralu, imaginea de ansamblu arată foarte bine, ea continuând cu un titlu important perioada de formă foarte bună arătată după reluarea sezonului anterior. Atunci, Raluca a jucat finalele la Praga (alături de Monica Niculescu) și la Roma (alături de Anna-Lena Friedsam). Era și timpul pentru un trofeu, iar după câteva semne promițătoare la Dubai, unde Ralu a jucat de asemenea împreună cu Nadiya, și au fost eliminate greu în runda a doua de una dintre cele mai bune perechi de dublu din lume (Siniakova / Krejcikova), acest titlu a venit la St. Petersburg.

Este al zecelea trofeu WTA al carierei la dublu pentru Raluca, și primul din 2018 încoace (precedentul, la Strasbourg, alături de Mihaela Buzărnescu), de atunci, Ralu jucând alte patru finale: Tashkent Open (WTA 250), Kremlin (WTA 500), Praga (WTA 250) și Roma (WTA 1000).

Raluca are acum un bilanț de 10-11 în finalele de dublu, iar cu această performanță, ea va urca șapte locuri, până pe 41. Partenera ei din această săptămână urcă pe 43. Career high-ul Ralucăi este 32.

Foto: St. Petersburg Trophy

https://twitter.com/WTA/status/1373607863755546626?s=20

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în sezonul 2021, simplu și dublu, WTA și ATP

Titluri

Raluca Olaru – dublu, St. Petersburg, WTA 500 (cu Nadiya Kichenok)

Finale

Horia Tecău – dublu, Rotterdam, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Monica Niculescu – dublu, Doha, WTA 500 (cu Jelena Ostapenko)


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi