Raluca Olaru cedează în prima finală WTA pe iarbă a carierei

Treizecizero | 26 iunie 2021

Raluca e acum pe locul 41 în clasamentul de dublu, în vreme ce în Race to Shenzhen ea și Nadiia ocupă un excelent loc 9.

Raluca Olaru a pierdut, alături de Nadiia Kichenok, finala primei ediții a turneului de la Bad Homburg, 6-3, 6-1 în meciul cu favoritele 1, Darija Jurak și Andreja Klepac.

A fost a doua finală a anului pentru Raluca, după cea câștigată la St. Petersburg, de asemenea alături de Nadiia.

Raluca și Nadiia au ajuns în finală fără set pierdut, trecând, pe parcurs, de perechile Andreea Mitu / O. Kalashnikova (6-1, 6-4), Fomina/Yashina (6-2, 6-4) și, în semifinale, de Peschke/Heisen (6-4, 6-4). Finala s-a păstrat însă echilibrată doar în primele cinci game-uri; după ce și-au pierdut serviciul la 2-3, Raluca și Nadiia nu au mai reușit să mai reintre în meci, pierzându-l în o oră și cinci minute.

Rămâne o săptămână excelentă pentru Raluca și partenera ei ucraineană, care revin în fazele avansate ale competițiilor WTA după o serie de trei turnee, toate pe zgură, în care au fost eliminate în primele două tururi. Iarba a început însă mult mai bine pentru cele două; de altfel, este prima finală în circuitul WTA pe această suprafață pentru Raluca. Ea a mai câștigat un titlu ITF în 2015, la Ilkley.

Raluca și Nadiia se pregătesc acum de Wimbledon, unde sunt favorite 13 și le întâlnesc în primul tur pe Potapova / Fernandez, două jucătoare foarte bune de simplu.

Raluca e acum pe locul 41 în clasamentul de dublu, în vreme ce în Race to Shenzhen cele două ocupă un excelent loc 9.

Bilanțul all-time al Ralucăi în finalele WTA de dublu este acum de 10-12.

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în sezonul 2021, simplu și dublu, WTA și ATP

Titluri

Raluca Olaru – dublu, St. Petersburg, WTA 500 (cu Nadiia Kichenok)
Sorana Cîrstea – simplu, Istanbul, WTA 250
Horia Tecău – dublu, Halle, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)

Finale

Horia Tecău – dublu, Rotterdam, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Monica Niculescu – dublu, Doha, WTA 500 (cu Jelena Ostapenko)
Mihaela Buzărnescu – dublu, Bogota, WTA 250 (cu A.L. Friedsam)
Horia Tecău – dublu, Barcelona, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Sorana Cîrstea – simplu, Strasbourg, WTA 250
Raluca Olaru – dublu, Bad Homburg, WTA 250 (cu Nadiia Kichenok)

Primul titlu pentru Angie Kerber în trei ani

În circuitul WTA, a fost o săptămână excelentă pentru două campioane de Grand Slam care au avut perioade mai grele în ultimii ani.

Angelique Kerber a câștigat titlul la Bad Homburg, 6-3, 6-2 în finala cu Katerina Siniakova. A fost al 13-lea titlu al carierei pentru Angie, și, în mod remarcabil, primul pe care îl câștigă de la Wimbledon 2018 încoace. De altfel, Angelique se poziționează acum drept un potențial dark horse pentru Wimbledon.

Finala a fost o misiune mai ușoară pentru Kerber, prin comparație cu munca depusă vineri, când jucătoarea germană a câștigat două meciuri unul după altul, întâi cu Anisimova, apoi, remarcabil, cu Petra Kvitova, pe care a învins-o în tiebreak-ul decisivului.

La Eastbourne, în celălalt turneu al săptămânii, s-a impus Jelena Ostapenko, care a învins o altă estonă, pe Anett Kontaveit, 6-3, 6-3. După primul titlu al carierei, reușit la Roland-Garros în 2017, Ostapenko a triumfat în alte două ocazii pe hard, la Seul (2017) și Luxembourg (2019), iar acum își adaugă un titlu și pe iarbă.

Turneul masculin de la Eastbourne a fost câștigat de australianul Alex De Minaur, care a ajuns la cinci titluri în carieră (4-6, 6-4 7-6/5 cu Lorenzo Sonego), în vreme ce vestea săptămânii în circuitul masculin a fost triumful lui Daniil Medvedev la Mallorca. Numărul 2 mondial continuă să facă progrese și pe alte suprafețe decât hardul și confirmă acum acest lucru cu primul său trofeu pe iarbă, după 6-4, 6-2 în finala cu Sam Querrey.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi