Raluca Olaru, ce bucurie! Titlu la dublu după doi ani de așteptare

Adrian Țoca | 15 iunie 2013

Campioană de junioare la dublu la US Open, Raluca Olaru revine după doi ani pe lista campioanelor WTA, câștigând titlul la Nurnberg

Raluca Olaru ne-a făcut o bucurie imensă azi, într-o zi în care România sărbătorește nu unul, ci două titluri WTA, ambele venite unul după altul. Raluca trăiește în mod special acest succes, venit după o lungă perioadă de ghinioane, căutări și accidentări. Iar maniera în care a fost obținut garantează, practic, că e un titlu pe care jucătoarea noastră n-o să-l uite niciodată.

Raluca și partenera sa, rusoaica Valeria Solovyeva, le-au întâlnit pe favoritele 1 ale probei de dublu de la Nurnberg, nemțoaica Anna-Lena Groenefeld și cehoaica Kveta Peschke. Două jucătoare experimentate, foarte puternice, care plecau din start cu prima șansă. Iar rezultatele lor vorbesc de la sine. Cele două mai câștigaseră un titlu anul acesta, la Bruxelles, iar anul trecut altul, la Linz. Meciul a început greu pentru jucătoarele noastre, care au pierdut primul set cu 6-2, iar calculele hârtiei păreau să se confirme. Dar calculele sunt făcute să fie contrazise. Încet, încet, Raluca și Valeria au început să echilibreze meciul, ba chiar să treacă la cârmă. Într-un set secund ca un carusel, cele două au trecut prin mari emoții la 3-4, ieșind dintr-un game pe propriul serviciu în care au fost conduse cu 0-40. Apoi au servit pentru set la 5-4 și la 6-5, dar n-au reușit să închidă, câștigând însă clar tie-break-ul cu 7-3.

În maxi-tiebreak a fost o nebunie, Raluca și Valeria trebuie că au avut nervii foarte tari. Adversarele lor au condus permanent, ba chiar s-au desprins, întâi la 3-1, apoi la 6-2, apoi 7-3 și 8-5 și, într-un final, 9-6. Trei mingi de meci pentru Groenefeld și Peschke. Și de aici a început nebunia! O serie fantastică de cinci puncte consecutive pentru Raluca și Valeria, care au întors soarta meciului în favoarea lor, într-un final dramatic. 

„A fost meciul vieții mele, clar!”, a spus rusoaica. „Suntem foarte fericite. E abia a doua oară când jucăm împreună, ne simțim grozav în echipă. Înțelegem bine jocul împreună, în plus, ne distrăm mult și în afara terenului, ne înțelegem foarte bine, de asta avem succes împreună”, au fost cuvintele Valeriei.  

E o victorie de care Raluca avea mare nevoie, și care vine după ce ea și Solovyeva mai pierduseră o finală anul acesta, la Katowice. Ultimul titlu WTA la dublu pentru Olaru venise în 2011, la Acapulco. Cu acest rezultat, Raluca va intra, cel mai probabil, în top 100 la dublu. Îi ținem pumnii Ralucăi, o felicităm pentru puterea de care a dat dovadă, luptându-se și depășind situații grele și care ar fi descurajat pe oricine și sperăm că e un rezultat care îi va servi pe post de gură de oxigen pentru perioada următoare.

 

Ziua a fost apoi completată de Simona Halep, care a cucerit titlul la simplu în același turneu, învingând-o pe Andrea Petkovic. Ironic, Petkovic îi barase drumul spre titlu Ralucăi în 2009, în finala de la Bad Gastein, singura finală la simplu jucată de Raluca. O zi fantastică pentru jucătoarele noastre, care ar trebui să servească drept inspirație pentru restul românilor din circuit și pentru juniorii care muncesc acum pentru ca, într-o zi, să ridice și ei un trofeu deasupra capului.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi