Raluca Olaru: „Am zis că mor aici, mor pe teren, dar nu, refuz să mai pierd încă un meci strâns!”

Adrian Țoca | 1 iulie 2022

Favorite 15, Raluca Olaru și Nadiia Kichenok sunt în optimi de finală la Wimbledon.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

(Londra)

Raluca Olaru este singura româncă rămasă în cursă pe tabloul de dublu, unde ea și Nadiia Kichenok s-au calificat azi în turul al treilea, după o luptă strânsă cu britanicele Barnett/Nicholls, 3-6, 6-4, 7-6 (5).

E al doilea an la rând în care Raluca ajunge în turul al treilea la Wimbledon, și asta după un efort considerabil în decisiv.

„Sunt un pic obosită, dar fericită pentru azi. În decisiv, mai ales că au revenit după ce am condus noi cu 3-0, și a devenit iar strâns mi-am zis ‘Doamne, NU am să mai pierd și meciul ăsta’. Am avut atâtea meciuri pierdute în decisiv anul ăsta, pe muchie, cu Nadiia. Și eram obosite, dar am zis mor aici, mor pe teren, dar nu, nu, refuz să mai pierd un meci. 

Și asta m-a ajutat, pentru că altfel, a fost greu, ele jucau bine.”

Raluca se mai resimte încă după un an greu până acum, care a pornit complicat încă din start și a continuat așa. Sezonul lung anterior a împiedicat-o să ia o pauză cum se cuvenea, necesară pentru a se reseta, iar de atunci a fost mereu într-o cursă de a ajunge din nou la 100 la 100 ca fitness și match fitness, cursă îngreunată și de faptul că a lipsit cu covid timp de o lună și jumătate.

Acum, recent revenită în tur, Raluca știe că e încă departe de unde vrea să fie, dar e convinsă că nu și-a pierdut nivelul. Iar unde n-au fost mai multe resurse, a compensat cu voință, ca și azi.

„Eu nu am jucat mult anul ăsta, am puține meciuri per total, am fost și out o lună și jumătate, am și puține victorii, și Nadiia la fel. Avem nevoie de meciuri din ăsta.

Nu am avut continuitate anul ăsta în nimic, în meciuri, în pregătire. Iar eu sunt obișnuită cu un anumit nivel, cu un standard. Nu-s acolo încă, știi. Dar ajută să-mi amintesc un pic cum au fost ultimele luni și să accept. Iau lucrurile așa cum sunt. Focus pe soluții. Și asta a ajutat foarte mult.”

De ce are nevoie acum, spune ea, este de continuitate în pregătire și în turnee, și de mai multe meciuri. Unul câștigat în ciuda faptului că nu e unde ar vrea să fie, precum cel de azi, îi dă încredere.

„Poate cu ocazia asta, we turn things around”, spune Ralu.  

Raluca nu e tocmai încântată de faptul că nu se acordă puncte la Wimbledon, mai ales că tocmai ce a repetat rezultatul de anul trecut, însă asta nu se va simți în clasament. Dar vede și o parte bună, pentru că lucrurile tind să se balanseze cumva, pe termen lung.

„Da, nu e ideal că nu primim puncte de aici. Pe de altă parte, poate ajuta un pic la relaxare. Poate că puțin mai multă relaxare aduce niște victorii, victoriile aduc alte victorii și nu știi niciodată cum se întorc lucrurile”, râde ea.

La fel ca restul jucătoarelor noastre, Raluca spune și ea că și-a îmbunătățit de câțiva ani relația cu iarba. „Tot n-aș juca mai mult de câteva turnee, dar m-am obișnuit mai mult cu ea. Și o văd ca pe o provocare, de fiecare dată. Mai ales că e mai lentă ca suprafață decât la AO și la USO, care-s mult prea rapide. Da, e mai greu să te miști pe iarbă, dar e mai lentă, per total.” 

Foto: Jimmie48Photography

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi