Rafael Nadal se întoarce în finala Roland-Garros, după ce accidentarea lui Zverev pune capăt unui meci complicat. Finală vs Casper Ruud

Adrian Țoca | 3 iunie 2022

De ziua lui, Rafael Nadal a obținut calificarea într-o nouă finală de Roland-Garros. Dar nu în modul în care și-ar fi dorit.

Roland Garros este oferit de

Rafael Nadal vs Casper Ruud va fi finala Roland-Garros 2022.

De ziua lui, Rafael Nadal a obținut calificarea într-o nouă finală de Roland-Garros. Dar nu în modul în care și-ar fi dorit.

Semifinala lui cu Alexander Zverev s-a terminat într-un mod dramatic, după ce germanul a căzut urât și și-a accidentat glezna dreaptă, prăbușindu-se urlând de durere.

După un time-out medical, Zverev, care fusese scos de pe teren cu scaunul cu rotile, s-a întors în cârje pentru a strânge mâna arbitrului și pe cea a adversarului și pentru a consfinți retragerea.

Meciul tocmai ce intrase în a patra oră de joc și setul doi încă nu se terminase. Ba tocmai ce intrase în tiebreak odată cu punctul în care Zverev s-a accidentat.

Nadal a câștigat primul set în tiebreak, 10-8, la a șasea minge de set, după ce Zverev condusese cu 6-2 în tiebreak. Dar Rafa și-a găsit loviturile cele mai bune exact când avea nevoie mai mare, reușind trei dintre cele mai frumoase puncte ale zilei pe final de tiebreak.

Setul secund a continuat în aceeași dinamică, cu multe suișuri și coborâșuri, și, suplimentar, cu un maraton de break-uri, câte patru de fiecare parte.

Condițiile complicate de joc sub acoperișul închis – zgură grea, mingi grele, umiditate – au contribuit la un meci dramatic, dar încâlcit pe alocuri. Amândoi au avut reușite importante, dar și multe erori și situații avantajoase pe care nu le-au putut converti. Dar, cu toate astea, meciul avea o poveste a lui, iar Zverev are motive să creadă că avea în continuare șanse importante la o eventuală victorie. Germanul, outsider mare în acest meci, a dat o replică excelentă și a făcut, per total, un turneu foarte bun.

Zverev avea șansa lui de a deveni numărul 1 în lume în cazul în care ar fi câștigat titlul. Așa însă, privește acum către o eventuală absență mai lungă din circuit.

„Foarte greu de zis ceva într-o astfel de situație. Bineînțeles, pentru mine, cum știe toată lumea, să fiu din nou într-o finală de Roland-Garros este un vis, fără îndoială. Dar în același timp, să-l văd plângând a fost un moment foarte greu”, a spus Nadal.

Rafa s-a calificat în a 14-a finală de RG a carierei și a 30-a de Grand Slam a carierei (la una distanță de Djokovic și Federer, ambii cu câte 31). El va căuta o dublă AO-RG în finala de duminică, împotriva învingătorului dintre Marin Cilic și Casper Ruud.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1532759886114615297?s=20&t=-fZxU9fltBqvrUVsyyZVsA

Primul norvegian într-o finală de Slam

În a doua semifinală, Casper Ruud l-a învins în patru seturi pe Marin Cilic, jucând excelent odată cu primul break reușit în setul al doilea. A fost 3-6, 6-4, 6-2, 6-2 pentru Ruud, care îi oprește croatului visul de a fi jucat finala la toate cele patru turnee de Grand Slam.

Casper a dominat cu dreapta de pe baseline și a și servit mai bine. Cilic a început grozav, dar s-a stins pe parcurs și a arătat mai puțin proaspăt în ultimele seturi și fără opțiuni.

La 23 de ani, Ruud este în prima sa finală de Slam și primul jucător norvegian care ajunge într-o finală de Grand Slam.

Va fi un duel între jucătorii cu cele mai multe victorii pe zgură din 2018 încoace. Ruud de fapt conduce în acest top neoficial, cu 90 de victorii, Nadal urmându-l cu 84.

„Va juca cu un student de la Academia lui”, a spus Ruud despre mult mai titratul său oponent său din finală, despre care a spus că îi este model.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi