Rafa evită să mai piardă set, dar nu evită emoțiile

Adrian Țoca | 1 iunie 2013

Rafa a trecut în trei seturi strânse de Fabio Fognini și e primul care admite că trebuie să joace mai bine de atât.

Roland Garros este oferit de

Nu este câtuși de puțin un turneu ușor pentru Nadal, cel puțin nu atât de ușor precum ne așteptam cu toții. Spaniolul rezistă însă, trecându-și în cont o nouă victorie azi, în pofida faptului că evoluția sa n-a fost la standardele obișnuite de Rafa-dominare cu care ne-am obișnuit. Vestea bună pentru el este că n-a mai pierdut set, spre deosebire de primele două tururi. Vestea proastă e că a avut destule probleme în toate cele trei, impunându-se la limită, 7-6, 6-4, 6-4 cu un Fabio Fognini pe care îl învinsese mult mai clar în urmă cu două săptămâni, la Roma.

Spuneam că n-a mai pierdut set, însă n-a lipsit mult ca asta să se întâmple. În primul, Fognini a avut de două ori un break avans, a servit pentru set la 6-5, iar în tie-break a avut, la 4-4, un punct pe care l-a scăpat din mână. În setul secund, la 5-4 pentru Rafa, italianul a avut trei mingi de rebreak, toate salvate de campionul en-titre, iar în setul trei, în care, în primă fază, Fabio a lăsat impresia că a cedat, el a putut totuși să revină de la 5-1 la 5-4, o nouă situație în care Nadal nu închide un meci de la prima ocazie.

Dincolo de evoluția scorului, Rafa a părut să aibă mari probleme pe rever, parte pe care loviturile direct câștigătoare ale lui Fabio au curs în voie. E greu de închipuit că Fognini ar fi putut să-l bată pe Nadal, însă Rafa putea să aibă viață și mai grea dacă italianul ar fi făcut câteva alegeri mai inspirate în ce privește selecția loviturilor în momentele cheie. 

Nadal îl va întâlni, în optimi, pe japonezul Kei Nishikori, care l-a eliminat într-un meci cu scântei pe francezul Benoit Paire. Rafa a câștigat toate cele patru întâlniri directe anterioare cu tenismanul asiatic, fără să piardă decât un set.

„Dacă e să am vreo șansă în acest turneu, trebuie să joc mult mai bine de atât. E important să stau umil în aceste zile, să îmi păstrez o mentalitate potrivită, să accept dificultățile și să încerc să câștig”, a spus Rafa.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi