Rafa a dansat ultimul | Nadal îl învinge iar pe Djokovic, merge în a 10-a finală a anului!

Adrian Țoca | 11 august 2013

Fantasticul an al lui Rafa devine din ce în ce mai bun: Nadal face o nouă finală de Masters, mărește distanța față de Nole în meciurile directe și rămâne neînvins pe hard în 2013.

Rafa Nadal își continuă marșul spre primul loc cu o nouă victorie asupra marelui său rival și o nouă calificare într-o finală. Practic, exceptând Wimbledon, Rafa a ajuns în finala fiecărui turneu la care a luat parte în 2013.

A fost un nou meci memorabil dintr-o rivalitate care devine tot mai pasionantă și în care asistăm la o nouă schimbare de direcție, Rafa fiind la a doua victorie la rând contra sârbului post-revenirea pe teren. A fost abia pentru a treia oară în meciurile directe când victoria se decide în tiebreak-ul setului trei, după faimosul meci de la Madrid 2009 și după Miami 2011. Nadal a câștigat primul set cu 6-4, Nole a revenit și s-a impus în al doilea cu 6-3, iar în decisiv s-a mers cap la cap cu serviciul. Rafa a fost nemaipomenit de agresiv în tiebreak și s-a desprins la 6-0, făcând tardivă orice fel de revenire a sârbului. Djokovic a salvat primele două mingi de meci, însă n-a ajuns mai departe de atât.

Meciul a avut și un incident: Nadal l-a lovit în față pe Djokovic la unul dintre schimburi, cerându-și scuze mai apoi inclusiv la strângerea de mână de la fileu. Nole a spus, imediat după meci, că ambii au depășit momentul.

Este a 10-a finală a anului pentru Rafa, după Vina del Mar, Sao Paulo, Acapulco, Indian Wells, Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma și Roland Garros. 

Djokovic câștigase ultimele două ediții ale Mastersului canadian. Nadal conduce acum cu 21-15 în meciurile directe dintre cei doi.

În finală, a 36-a de Masters a carierei, Nadal îl va întâlni pe Milos Raonic, cel care a câștigat semifinala canadiană cu Vasek Pospisil, de asemenea într-un tiebreak decisiv.

Articol în curs de actualizare.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi