Primul titlu al anului pentru Horia Tecău, exact la timp înainte de Wimbledon

Treizecizero | 20 iunie 2021

Perechea Tecău/Krawietz urcă acum pe locul 7 în Race to Torino, iar Horia e pe locul 21 în clasamentul ATP de dublu.

Favoriți 3 la Halle, Horia Tecău și Kevin Krawietz au reușit să câștige turneul german, după o victorie în două seturi în finala cu Felix Auger-Aliassime și Hubert Hurkacz, 7-6, 6-4.

Era un titlu care începuse să se simtă cumva inevitabil. Alături de Kevin Krawietz, unul dintre jucătorii importanți de dublu ai ultimilor ani, Horia a mai ajuns în alte două finale relevante anul acesta, la turneele ATP 500 de la Rotterdam și Barcelona, pierdute la Mektic/Pavic și Cabal/Farah. Două perechi redutabile, la care nu e nicio rușine să pierzi, dar cu siguranță că Horia și Kevin își doreau mult un titlu care să marcheze un parteneriat care a mers bine în acest an, cu un bilanț de 23-11 în meciurile jucate împreună.

Veniți la Halle după un traseu bun la Roland Garros, unde au ajuns până în sferturile de finală, Horia și Kevin au ajuns în finală fără set pierdut, pe un culoar cu Brkic/Cacic, Molteni/Pella și Gille/Vliegen. Și-au menținut imaculat bilanțul, după o finală strânsă și grea, cum sunt toate meciurile contra unor perechi formate din jucători de simplu, pentru că, așa cum ne explica Horia, aceștia nu joacă neapărat previzibil, după schemele consacrate ale specialiștilor de dublu. A fost un tiebreak decis de un minibreak și un singur break reușit în setul al doilea, chiar în game-ul în care perechea canadiano-poloneză servea ca să stea în meci; suficient pentru o victorie în o oră și jumătate, în care campionii au câștigat 90 la sută pe primul serviciu.

„Îmi place să vin aici, e o săptămână relaxantă. Avem terenuri de o calitate excelentă, totul e bine și e o atmosferă foarte prietenoasă pentru jucători. Am jucat și tenis bun aici, iar acum, după ce am câștigat titlul cu Kevin, îmi place locul chiar mai mult. E grozav să câștigi unul dintre turneele tale preferate”, a spus Horia.

Perechea Tecău/Krawietz urcă acum pe locul 7 în Race to Torino, iar Horia e pe locul 21 în clasamentul ATP de dublu.

A fost al 38-lea titlu ATP al carierei pentru Horia, și primul alături de Kevin Krawietz, al optulea partener cu care românul triumfă într-un turneu ATP.

E o victorie venită la timp înainte de Wimbledon, turneul preferat al lui Horia, care se întoarce la Londra după un an de absență. Tecău a câștigat Wimbledon în 2015, unul din cele două titluri de Grand Slam la dublu ale carierei, și a mai jucat alte trei finale la turneul londonez. Din 2015 încoace, lucrurile nu s-au legat la fel de ușor la Wimbledon; în contextul unor accidentări, Horia a fost eliminat în primul tur la edițiile din 2016 și 2017, a absentat în 2018 și a ajuns până în sferturi în 2019.

Francezul Ugo Humbert a câștigat turneul de simplu de la Halle, învingându-l în finală pe Andrey Rublev, 6-3, 7-6; la Queens, celălalt turneu al săptămânii, Matteo Berrettini l-a învins pe Cameron Norrie, 6-4, 6-7, 6-3.

Liudmila Samsonova a câștigat turneul feminin de la Berlin, 1-6, 6-1, 6-3 în finala cu Belinda Bencic, iar Ons Jabeur a triumfat la Birmingham, 7-5, 6-4 cu Daria Kasatkina, devenind prima jucătoare arabă campioană într-un turneu WTA.

Triumful lui Horia n-a fost singurul titlu al săptămânii pentru români: Monica Niculescu și Gabriela Ruse au triumfat la dublu în turneul ITF de la Nottingham, după 7-5, 7-5 în finala cu Hon/Sanders.

Fotografii: Noventi Open

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în sezonul 2021, simplu și dublu, WTA și ATP

Titluri

Raluca Olaru – dublu, St. Petersburg, WTA 500 (cu Nadiya Kichenok)
Sorana Cîrstea – simplu, Istanbul, WTA 250
Horia Tecău – dublu, Halle, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)

Finale

Horia Tecău – dublu, Rotterdam, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Monica Niculescu – dublu, Doha, WTA 500 (cu Jelena Ostapenko)
Mihaela Buzărnescu – dublu, Bogota, WTA 250 (cu A.L.Friedsam)
Horia Tecău – dublu, Barcelona, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Sorana Cîrstea – simplu, Strasbourg, WTA 250

Patricia Țig deschide cu victorie la Bad Homburg

În contextul retragerii de ultim moment a Simonei Halep din turneul de la Bad Homburg, care a anunțat că încă nu e pregătită pentru competiție, cele două românce rămase pe tabloul principal au debutat în turneu chiar duminică. Dacă Sorana Cîrstea a pierdut cu Andrea Petkovic, 6-3, 6-4 (a doua înfrângere la rând pentru Sori pe iarbă, după seria excelentă pe zgură), Patricia Țig a câștigat primul ei meci jucat în ultimii trei ani pe iarbă, 7-6, 6-3 cu Mona Barthel.

Este, de altfel, și prima victorie într-un turneu WTA pe iarbă a carierei pentru Patricia, care o va întâlni în runda următoare pe Nadia Podoroska.

„Iarba îmi place, dar nu știu cum se face că niciodată nu am reușit ce-mi doresc. Acum am mai multă experiență și cred că o să fie mai bine decât a fost până acum. O să încercăm să facem ce trebuie”, a spus Patricia Țig, într-un interviu pentru 30-0, acordat în timpul Roland-Garros.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi