Prima finalistă: Ons Jabeur îi oprește seria de victorii lui Caroline Garcia, va juca pentru titlul de la US Open!

Treizecizero | 9 septembrie 2022

Ons Jabeur nu-i dă nimic lui Caroline Garcia, se califică fără emoții în finala US Open, ne arată că poate juca și „all business”.

US Open este oferit de

Ons Jabeur face totul bine, profită și de ziua mai slabă a Carolinei Garcia, câștigă un meci scurt, 6-1, 6-3, și se califică în finala US Open! Este a doua ei finală de Slam consecutivă. Pe prima a pierdut-o recent la Wimbledon, spre a doua se poate uita cu încrederea câștigată azi.

După ce anul acesta devenise prima jucătoare arabă prezentă în semifinale la un Slam, respectiv prima jucătoare din Africa care să joace finala unui turneu de Grand Slam în Era Open, Ons e acum și prima jucătoare din Tunisia – și prima jucătoare arabă – prezentă în finala US Open. Sunt premiere la care ea ține foarte mult.

*

Acesta a fost a treia întâlnire directă dintre cele două. Scorul este acum 3-0 pentru Ons, care mai câștigase la US Open 2019 și Australian Open 2020.

Tot Ons învinsese și în cele patru meciuri ale lor de la juniori, și poate că a fost vorba tocmai de acest match-up. Sau poate că a fost vorba de presiune sau de oboseala mentală acumulată în ultimele trei luni, dar Garcia a fost (foarte) tensionată azi. Și a fost așa încă din start.

Caro, care își pierduse doar de trei ori serviciul în primele cinci meciuri de aici, a făcut patru greșeli neforțate în primul game, i-a oferit un break simplu lui Ons Jabeur, care a știut să primească și mai departe micile cadouri ale franțuzoiacei.

Cu 12 greșeli neforțate pentru Garcia, respectiv 12 puncte direct câștigătoare pentru Jabeur, primul set s-a scurs în doar 23 de minute: 6-1 pentru favorita 5.

Aflată la a doua semifinală de Grand Slam la rând (a fost învinsă de Rybakina în finala Wimbledon), Ons jucase bine până aici, dar a arătat și câteva momente de slăbiciune în precedentele ei cinci meciuri de la New York. Așa că nivelul ei foarte bun a venit ca o (mică) surpriză, mai ales că nu avusese cele mai bune starturi de meci la NY.

Dincolo, mulți ne-am fi așteptat ca tocmai Garcia să intre pe teren cu mai multă încredere, o încredere dată de seria ei de 13 victorii consecutive. Ea câștigase 31 din precedentele ei 35 de meciuri până azi, însă pur și simplu n-a reușit să apară pentru ocazia aceasta.

Ea încercat să schimbe câteva lucruri în setul secund, s-a avântat mai des spre fileu, a mai ajustat poziția la retur (8 ași pentru Jabeur!), însă și-a cedat serviciul devreme, iar Ons a fost all business. Nici măcar o minge risipită inutil, iar în loc de spectacolul ei obișnuit, azi am văzut eficiență.

N-am primit blockbuster-ul pe care-l așteptam, dar așa e câteodată în tenis: nu e doar despre formă, afișul nu livrează chiar tot timpul.

În ce o privește, Caroline Garcia trebuie să se împace acum cu gândul că a reușit prima ei semifinală de Slam, asta la cinci ani distanță de la precedentul ei rezultat notabil la nivelul ăsta: sferturi de finală la Roland Garros. Dacă ea va reuși să rămână aproape de nivelul arătat în ultima vreme – cu titluri la Bad Homburg, Warșovia și Cincinnati, dar și patru victorii la jucătoare de top 10 în ultimele trei luni – șansele ei vor veni din nou.

Așa cum Ons Jabeur – una dintre cele mai talentate jucătoare din circuit – are o nouă ocazie să câștige primul ei Slam. După victoria asta simplă, ea își va aștepta acum adversara din finala de sâmbătă: fie Iga Swiatek, fie Aryna Sabalenka.

Articol în curs de actualizare

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi