Preview, ziua a 10-a: Îi va pune Ferrer probleme lui Djokovic?

Adrian Țoca | 24 ianuarie 2012

Preview, ziua a 10-a: Îi va pune Ferrer probleme lui Djokovic?

Federer şi Nadal au reuşit să ajungă deja în sferturi, aşa că toată atenţia se mută acum pe ceilalţi doi jucători din Big 4, liderul mondial Novak Djokovic şi britanicul Andy Murray. Cei doi, neînvinşi în acest an, sunt capetele de afiş ale unei zile care va întregi tabloul complet al semifinalelor în cele două turnee de simplu.

Ziua începe însă cu o partidă puţin scontată: de la ora 2:00, ora României, italianca Sara Errani, cea care a eliminat-o pe românca Sorana Cîrstea, îşi face debutul într-un sfert de finală de Grand Slam în meciul cu cehoaica Petra Kvitova. Despre Kvitova s-a tot spus că este jucătoarea care va prelua şefia clasamentului WTA şi, după eliminarea lui Caroline Wozniacki, drumul ei este deschis. Petra nu pare prea preocupată de asta însă: “Prefer să câştig turneul, discuţiile despre numărul 1 pot avea loc după”, a conchis ea. Favorită certă, Kvitova va trebui să evite uşoarele pierderi de concentrare pe care le-a acuzat pe parcursul acestui an dacă nu vrea să aibă surprize neplăcute.

Cehoaica nu e singura care vânează locul 1. Maria Sharapova a ajuns şi ea într-o poziţie care îi permite să spere la fotoliul de lider, în condiţiile în care rezultatele finale ale turneului o vor avantaja. Maria va intra pe teren în meciul doi al zilei de pe Rod Laver, contra rusoaicei surpriză, Ekaterina Makarova, cea care a eliminat-o în turul anterior pe Serena Williams. La 23 de ani, Makarova e în forma vieţii, dar jocul ei, unul bazat pe transformarea defensivei în atac, va avea nevoie de încă o zi mare ca s-o surprindă pe deja avizata Sharapova, care a câştigat deja precedentele două meciuri directe. Partida nu va începe înainte de ora 3:30, ora României.

Seria meciurilor de pe Rod Laver continuă cu duelul dintre Andy Murray şi marea revelaţie a turneului masculin, Kei Nishikori, care l-a eliminat pe Jo-Wilfried Tsonga în optimi, devenind primul japonez care face sferturi la Australian Open. Kei va avea nevoie de mult mai mult ca să-i pună probleme lui Murray, finalist în ultimele două ediţii ale turneului şi parcă mai bun ca niciodată. Meciul se joacă nu înainte de ora 6:00, ora României.

Ultimul sfert de finală din turneul băieţilor este un meci mai complicat decât pare la prima vedere. Aproape netestat până la momentul respectiv, Novak Djokovic a avut o cădere curioasă şi neprovocată de nimic în setul 3 al meciului cu Hewitt, din optimi, set pe care l-a şi pierdut. Mai mult, Novak a fost în pericol şi în setul 4, dar sârbul s-a regrupat şi a închis meciul. Djokovic a stârnit însă întrebări, iar specialiştii se întreabă dacă nu cumva un jucător mult mai puternic decât este Hewitt la ora actuală i-ar putea pune mai multe probleme liderului mondial.

Ocazia potrivită ca să aflăm dacă a fost un simplu foc de paie sau, dimpotrivă, Novak chiar este vulnerabil, este meciul pe care sârbul îl va susţine, în sesiunea de seară, cu David Ferrer. Mereu în umbra celor 4 din faţa lui, Ferrer traversează un moment excelent şi este neînvins în 2012, în care a adunat deja 8 victorii consecutive. Ferrer stă bine şi în meciurile directe cu Novak, câştigând 5 dintre cele 11 meciuri jucate, inclusiv ultima confruntare directă, 6-3, 6-1 la Turneul Campionilor, şi, chiar dacă Djokovic a fost în mod evident afectat în acea partidă de accidentarea la umăr, victoria e victorie, iar Ferrer, un muncitor prin definiţie, un fel de Hewitt în varianta upgradată, cu siguranţă că va intra pe teren plin de încredere.

Meciul va începe mâine dimineaţă, la ora 10:30, ora României.

Ziua mai are în program şi meciuri de dublu. Toate se joacă pe Margaret Court, începând cu ora 2:00, astfel: Gonzalez/Kas – Mirnyi/Nestor, Butorac/Soares – Paes/Stepanek (sferturi masculin), apoi Kuznetsova/Zvonareva – Mirza/Vesnina şi Errani/Vinci – Hlavackova/Hradecka (semifinale feminin)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi