Preview ziua 6: Pericol pentru Kvitova și Sharapova, plus Cîrstea – Errani și Hewitt – Raonic

tenis | 20 ianuarie 2012

Preview ziua 6: Pericol pentru Kvitova și Sharapova, plus Cîrstea – Errani și Hewitt – Raonic

Tenisul de inalta calitate va continua si in ziua a sasea a Openului Australian unde, incepand cu ora 2, ora Romaniei, nume mari precum Sharapova, Kvitova, Serena Williams, Djokovic sau Murray se vor duela pentru un loc in optimile de finala.

Zi grea pentru principalele favorite?

Meciul care va deschide procesiunile pe arena Rod Laver va fi cel dintre favorita numarul 2, Petra Kvitova, si rusoaica Maria Kirilenko. Chiar daca cehoaica porneste drept principala favorita, Kirilenko, care a castigat doua din cele trei intalniri precedente, constitue o amenintare evidenta. Ambele jucatoare dispun de un joc agresiv din spatele terenului, cu un plus de forta pentru Kvitova. Cu toate acestea, Maria, o buna jucatoare de dublu, ar putea rupe ritmul venind mai des la fileu, frustrandu-si in acest fel adversara. Este important pentru rusoaica sa ia initiativa si sa varieze loviturile, nepermitandu-i adversarei sa atinga zona sa de confort. Cu toate ca Petra pare sa fi lucrat foarte mult la a-si omogeniza jocul, devenind mai constanta in evolutii, ea ramane totusi imprevizibila. A demonstrat asta la Sydney, unde a pierdut in fata chinezoaicei Na Li desi a condus 6-1,3-1. Daca va putea profita de momentele de cadere din jocul cehoaicei, Maria poate produce marea surpriza.

O alta partida ce se anunta la fel de interesanta este cea care aduce fata in fata o alta rusoaica, pe favorita numarul 4 Maria Sharapova, si pe germanca Angelique Kerber. Dupa ce a uimit o lume intreaga prin accederea in semifinalele Openului American de anul trecut, Kerber a progresat enorm. Doar in acest an, ea a disputat deja doua semifinale la Auckland, unde a pierdut la Pennetta, si la Hobart, unde accidentata fiind, a fost invinsa de compatrioata sa Mona Barthel. Desi Sharapova a fost imperiala pana acum, cedand doar doua game-uri in doua runde, jocul exploziv al germancei o indreptateste pe aceasta sa spere la un rezultant bun.

De departe cel mai asteptat moment al zilei pentru suporterii romani va avea loc incepand cu ora 2, ora Romaniei, cand Sorana Cirstea o va intalni pe italianca Sara Errani in primul meci de pe terenul 2. Chiar daca este condusa 2-1 in disputele anterioare, Sorana porneste cu prima sansa.

In celelalte meciuri ale turului trei, Ana Ivanovic joaca cu americanca Vania King pe arena Hisense, Sabine Lisicki o intalneste pe Svetlana Kuznetsova, in timp ce Serena Williams deschide sesiunea de seara pe Rod Laver contra unguroaicei Greta Arn.

Francezii iau cu asalt jumatatea inferioara a tabloului masculin

Un numar impresionant de sase francezi se vor lupta pentru cele opt locuri disponibile din optimile de finala ale tabloului masculin. Misiunile cele mai dificile le au Nicolas Mahut si Michael Llodra, acestia infruntandu-i pe liderul mondial Novak Djokovic, respectiv pe britanicul Andy Murray. Lucrurile se anunta ceva mai usoare pentru talentatul Richard Gasquet, care, pana acum, nu a cedat niciun set in doua intalniri cu urmatorul sau adversar, sarbul Janko Tipsarevic.

Principalele sperante din Hexagon sunt indreptate inca o data spre Jo-Wilfried Tsonga si Gael Monfils. Ambii sunt asteptati sa progreseze fara probleme, jucand impotriva unor oponenti mult mai slab cotati, Tsonga contra portughezului Frederico Gil, iar Monfils contra kazahului Mikhail Kukushkin.  Intr-o ultima confruntare in care figureaza un francez, Julien Bennetteau se va duela cu favoritul numarul 24, japonezul Kei Nishikori, in al treilea meci de pe terenul trei. Julien a castigat usor singura confruntare anterioara care a avut loc in 2007, dar de atunci japonezul a progresat enorm.

Capul de afis al zilei a sasea este cu siguranta batalia dintre canadianul Milos Raonic si favoritul gazdelor, fostul lider mondial Lleyton Hewitt. Meciul celor doi este programat ultimul pe arena Rod Laver,  contrastul  dintre stilul exploziv al lui Raonic si tenacitatea lui Hewitt promitand un sfarsit apoteotic al inca unei zile excelente de tenis. Judecand dupa forma foarte buna din ultimele luni, Raonic porneste drept favorit in prima sa confruntare cu australianul, dar, dupa cum a demonstrat in rundele precedente, Hewitt este un jucator ce nu trebuie niciodata subestimat.

Fotografii: australianopen.com

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi