Preview ziua 5: Nadal si Federer pe Rod Laver, Niculescu contra Wozniacki, plus Tomic – Dolgopolov

tenis | 19 ianuarie 2012

Preview ziua 5: Nadal si Federer pe Rod Laver, Niculescu contra Wozniacki, plus Tomic – Dolgopolov

Meciurile din ziua a 5-a a Openului Australian aduc in prim-plan o noua serie de dispute incitante. Pe langa partidele de simplu si dublu, azi incep si primele confruntari de pe tabloul probei de dublu-mixt. Incepand cu ora 2:00, ora Romaniei, fanii tenisului ii vor putea vedea la lucru pe Federer, Nadal, Wozniacki sau Clijsters, in timp ce acestia urmaresc sa mai faca un pas spre castigarea primului Grand Slam din 2012.

Nadal si Federer, unul dupa altul pe arena centrală
 
Cel care va deschide procesiunile turului al treilea va fi spaniolul Rafael Nadal, programat in primul meci de pe arena Rod Laver.  Nadal, cap de serie numarul 2 si campion aici in 2009, pare sa aiba o misiune usoare in fata slovacului Lukas Lacko, un jucator pe care l-a invins in ambele intalniri precedente. Cu toate acestea, Lacko a reusit sa-i smulga un neverosimil 6-0 in 2011 la Doha, asa ca Rafa va fi cu siguranta precaut.
 
Urmatoarea disputa de pe terenul central ii aduce fata in fata pe elvetianul Roger Federer si pe croatul Ivo Karlovic. Cei doi s-au intalnit pana acum de zece ori, Federer pierzand o singura data, la Cincinatti in 2008. Desi elvetianul porneste drept mare favorit, serviciul puternic al croatului si jocul sau ofensiv serviciu-voleu ar putea sa ii produca ceva probleme celui care nu a mai pierdut un meci oficial de la dramatica semifinala a US Open-ului de anul trecut.
 
O partida exploziva se anunta cea dintre australianul Bernard Tomic si ucraineanul Alexandr Dolgopolov. Dolgopolov, acest razvratit al tenisului care a socat anul trecut prin accederea in sferturile de finala aici la Melbourne, beneficiaza de avantajul celor trei succese precedente in fata australianului, dar cu publicul de partea sa, Tomic va fi, cu siguranta, un adversar extrem de greu de batut. Ambii jucatori sunt recunoscuti pentru stilurile lor unice de joc, precum si pentru determinarea si incrancenarea cu care lupta pentru fiecare punct.
 
 
In alte batalii interesante de pe tabloul masculin, americanul John Isner il va infrunta pe spaniolul Feliciano Lopez, Nicolas Almagro va juca contra elvetianului Stanislav Wawrinka, iar cehul Tomas Berdych se va duela cu sud-africanul Kevin Anderson.
 
Monica Niculescu, pe Hisense, de la ora 4:00 
 
Pe tabloul feminin, capul de afis consta in confruntarea campioanei en-titre cu slovaca Daniela Hantuchova. Cu siguranta ’Aussie’ Kim, asa cum este alintata campioana la zi de la Australian Open, va cauta sa isi ia revansa in fata Danielei dupa ce a fost nevoita sa abandoneze ultima lor batalie, acum doua saptamani, in semifinale la Brisbane. Daca ramane sanatoasa, Clijsters porneste drept favorita clara. Exceptand acel abandon, ea a castigat toate cele noua intalniri anterioare cu slovaca.
 
Intr-un meci de maxim interes pentru suporterii romani, favorita numarul 31, Monica Niculescu este programata sa joace contra actualului numar mondial, daneza Caroline Wozniacki, in al doilea meci de pe arena Hisense.  Desi este condusa 2-0 in confruntarile directe cu Wozniacki, o recenta accidentare la incheietura mainii drepte a danezei ar putea fi sansa Monicai pentru a-si egala cel mai bun rezultat al carierei obtinut anul trecut la Flushing Meadow,  accederea in optimile de finala ale unui turneu de Mare Slam.
 
In celelalte confruntari ale zilei, germanca Mona Barthel si bielorusa Victoria Azarenka, doua dintre cele mai in forma jucatoare ale debutului de an, se vor intrece in primul meci de pe arena Hisense, pe cand Jelena Jankovic si Agnieszka Radwanska vor da piept mai tinerelor lor contracandidate, americanca Christina McHale, respectiv kazaha Galina Voskoboeva. Desi au fost invinse clar in precedentele intalniri, atat McHale, cat si Voskoboeva pot produce surpriza, profitand de forma mai slaba a mai bine cotatelor lor adversare.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi