Preview Wuhan: Simona încearcă să-și consolideze locul 1 la final de an pe un tablou puternic

Radu Marina | 22 septembrie 2018

Simona Halep a rămas singura jucătoare din România de pe tabloul principal la simplu, după ce alte trei jucătoare au pierdut în calificări. În schimb, pe tabloul de dublu, Monica Niculescu e prezentă și face pereche cu Vania King.

La aproape o lună de la ultimul meci oficial, Simona Halep revine pe teren săptămâna viitoare la Wuhan, turneu unde își poate consolida poziția de lider, ceea ce i-ar asigura, încă de pe acum, și terminarea anului pe locul 1 mondial. Tot aici sunt prezente și restul jucătoarelor din top 10, iar singura absentă din top 20 e Serena Williams. Asta înseamnă că se anunță un turneu puternic, cu multe meciuri tari.

Pe hârtie, tabloul este extrem de puternic, cu multe meciuri echilibrate, chiar din primul tur. Dar în același timp, știm că nu întotdeauna calculele hârtiei se și respectă.

Cum stau lucrurile:

Favorita principală a turneului, Simona Halep va avea bye în primul tur, urmând să o întâlnească în turul doi pe învingătoarea meciului Magdalena Rybarikova – Dominika Cibulkova. Cu ambele slovace Simona are o istorie nici prea complicată, dar nici tocmai ușoară. Pe Rybarikova a întâlnit-o de șase ori și a învins-o în patru meciuri (ultimul, chiar anul acesta, la Stuttgart, în trei seturi), în timp ce cu Cibulkova lucrurile stau fix invers, întâlnind-o tot de șase ori, dar câștigând doar două meciuri – e drept, ele nu s-au mai întâlnit din 2016, ultimul meci fiind la Singapore, câștigat de Cibulkova.

În turul trei, Simona s-ar putea reîntâlni cu Daria Kasatkina, cea care a învins-o anul trecut chiar aici, și le poate primi apoi, dacă se respectă capii de serie, pe Elina Svitolina în sferturi, pe Angelique Kerber/Petra Kvitova în semifinale, și pe Caroline Wozniacki, Naomi Osaka sau Karolina Pliskova în finală.

Elina Svitolina are o parte de tablou deloc, dar deloc facilă. Începe cu învingătoarea dintre Aryna Sabalenka și Carla Suarez Navarro (amândouă venind după un USO excelent) și ar putea continua în turul trei cu Julia Goerges/Victoria Azarenka sau Su-Wei Hsieh. Adică fie o jucătoare în formă cum e Hsieh, fie o jucătoare agresivă ca Goerges, căreia nu prea îi găsește cheia (a învins-o în ambele meciuri). E interesant de văzut cum va reuși Svitolina să încheie anul.

Nici Angelique Kerber nu are o viață prea ușoară la prima vedere. S-ar putea întâlni cu Madison Keys încă din turul doi, dacă americanca trece de o jucătoare venită din califiari, iar apoi în turul trei s-ar vedea cu Ash Barty, finalista de anul trecut, sau Johanna Konta. Urmând ca adversara din sferturi să se aleagă dintre jucătoare precum Petra Kvitova, care începe cu învingătoarea dintre Krunic și Giorgi, sau Kiki Bertens.

Câștigătoarea de anul trecut, Caroline Garcia a tras, pentru început, un loz câștigător. Pe partea ei de tablou sunt fie jucătoare venite din calificări (trei la număr), fie jucătoare în formă foarte slabă. O poate întâlni în turul doi pe Kristina Mladenovic (sau o jucătoare din calificări) și în turul trei ar putea juca cu Muguruza (sau Alison Van Uytvanck). Greul ar putea începe abia în sferturi, când s-ar întâlni cu Naomi Osaka. Campioana de la US Open începe cu Shuai Zhang (sau Sam Stosur) și ar putea continua cu Donna Vekic sau Sloane Stephens.

Caroline Wozniacki în schimb, n-am putea spune că are prea mult noroc. Începe cu Timea Babos (sau o jucătoare din calificări), Elise Mertens în turul trei și Karolina Pliskova în sferturi. Aceasta din urmă are de tras – la fel ca și Wozniacki, de altfel – pentru a ajunge la această întâlnire.

Dintre jucătoarele din România, în afara Simonei Halep, le-am mai avut pe tabloul de calificări pe Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Monica Niculescu. Primele două au pierdut încă din primul tur, iar Monica a pierdut de dimineață în turul doi, după trei seturi disputate cu Sofia Kenin, revenind de la set și break.

Astfel, cu cele trei fete pierzând în calificări, cu Mihaela Buzărnescu retrasă și cu Irina Begu prezentă la Tashkent, turneu ce se desfășoară în aceeași săptămână cu Wuhan, Simona Halep a rămas singura jucătoare din România de pe tabloul principal la simplu. În schimb, pe tabloul de dublu, Monica Niculescu e prezentă și face pereche cu Vania King.

Ce e de urmărit în primul tur: Julia Goerges – Victoria Azarenka, Aryna Sabalenka – Carla Suarez Navarro, Johanna Konta – Ashleigh Barty, Daria Gavrilova – Jelena Ostapenko, Kiki Bertens – Belinda Bencic.

Foto: Jimmie48Photography

***

Lansare NOUĂ de la 30-0! Aproape SOLD-OUT

Tricoul „N-o să”, inspirat de Simona Halep, despre cum să folosești negativitatea ca motivație suplimentară

Un tricou cu un design ultramodern, care transmite un mesaj puternic. Inspirat de titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros, „N-o să” este tricoul care nu mai are nevoie de nicio explicație. Când toată lumea îți spune că n-o să reușești, ambiționează-te și arată-le că se înșală. Apoi inspiră-i pe alții!

Comandă tricoul „N-o să” de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi