Preview semifinale fete: Clijsters – Azarenka, Sharapova – Kvitova

Adrian Țoca | 25 ianuarie 2012

Preview semifinale fete: Clijsters – Azarenka, Sharapova – Kvitova

Când am scris preview-ul turneului feminin, înainte de startul Australian Open, spuneam că va fi o bătălie între vechea gardă și noua generație. Iar structura semifinalelor confirmă afirmația: avem două mari campioane, Kim Clijsters și Maria Sharapova, ambele câștigătoare la Australian Open în trecut, și două reprezentante ale valului nou, poate cele mai autorizate candidate la preluarea ștafetei: Petra Kvitova și Victoria Azarenka. Dintre cele patru, doar Azarenka nu a câștigat un Mare Șlem, dar Aza a demonstrat că e într-o formă de zile mari.

Nu doar un loc în finală e pe masă, ci și fotoliul de lider al WTA, pe care Caroline Wozniacki îl va pierde de luni. Kim este singura care nu are șanse la a-l obține, toate celelalte trei semifinaliste putând deveni lider în funcție de rezultatele finale. Sharapova are nevoie să câștige turneul, în vreme ce Kvitova și Azarenka au nevoie de un rezultat mai bun decât al celeilalte.

Kim Clijsters – Victoria Azarenka, joi, 04:30, ora României, 4-2 meciuri directe

Două jucătoare care dau totul pe atac, așa că diferențele vor veni din numărul greșelilor neforțate. Cele două se știu foarte bine, toate cele 6 meciuri directe s-au jucat pe suprafețe rapide, în ultimii trei ani, dar niciuna într-o fază atât de importantă. E de urmărit dacă Azarenka, la primul obstacol pe măsura ei în turneu, va demonstra că afirmația “sunt o altă persoană pe teren, mult mai calmă” e sau nu reală. Kim este la ultimul ei Australian Open, ceea ce înseamnă o motivație extra pentru campioana din Belgia. Nu-s de neglijat problemele ei cu gleza: “În loc să te concentrezi pe meci, te rogi să te țină glezna”, a explicat Kim.

Maria Sharapova – Petra Kvitova, joi, ora 6:30, ora României, 1-2 meciuri directe

Reeditarea finalei de anul trecut de la Wimbledon, câștigată de cehoaică. “Ea e favorita”, a declarat, jumătate strategic, jumătate sincer, Sharapova. “Dar nu-mi place să pierd de mai multe ori la rând la aceeași persoană, așa că intenționez să-mi iau revanșa”, a spus rusoaica, campioană în 2008 la Melbourne, apoi ieșită din prim plan după o serie de accidentări.  Maria e într-o formă foarte bună anul acesta, pierzând doar 21 de game-uri în 5 meciuri, în vreme ce Kvitova are, în aproape fiecare meci, momente în care își pierde din ritm.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi