Preview semifinale băieți: Djokovic – Murray, Federer – Nadal

Adrian Țoca | 25 ianuarie 2012

Preview semifinale băieți: Djokovic – Murray, Federer – Nadal

Spre bucuria fanilor din întreaga lume, spre disperarea restului circuitului, spre deliciul organizatorilor, cei patru jucători care domină de ani buni circuitul au ajuns in corpore în semifinale, cum anticipam în preview-ul turneului. Este a doua oară consecutiv când primii patru capi de serie merg împreună în semifinale, povestea repetându-se la US Open, anul trecut, dar și la Roland Garros 2011. Urmează, așadar, două bătălii epice, reeditarea unor meciuri și rivalități care ne-au ținut cu sufletul la gură anii precedenți.

Novak Djokovic – Andy Murray, vineri dimineața, 10:30 ora României, 6-4 meciuri directe

Reeditarea finalei de anul trecut de la Australian Open. Novak a câștigat atunci foarte ușor, în trei seturi, dând startul unei serii de victorii impresionante. Murray i-a pus mari probleme lui Novak în semifinala de la Roma, unde a servit pentru meci, fiind foarte aproape să-i provoace primul eșec sârbului în 2011. Ulterior, și-a luat revanșa la Cincinnati, tot în semifinale, unde Djokovic s-a retras la 6-4, 3-0 pentru britanic. Finalistul ultimelor două ediții de la Melbourne, Andy a jucat, în general, bine cu Novak și va căuta să-și impună jocul defensiv de pe spatele terenului. Ambii sunt neînvinși în 2012. E de urmărit dacă sârbul va suferi, în continuare, din punct de vedere fizic, așa cum a făcut-o contra lui Ferrer, în sferturi. Patru dintre cele 10 meciuri directe au fost finale, victoriile fiind împărțite. “E evident că e într-o mare formă și, în plus, îl mai are și pe Lendl în colțul lui”, a spus Djokovic despre adversarul său. Ambii au pierdut câte un singur set în turneu.

Roger Federer – Rafael Nadal, joi dimineața, 10:30 ora României, 9-17 meciuri directe

Ce s-ar mai putea spune în plus despre cea mai frumoasă rivalitate din istoria tenisului? Prea puține, așa că trebuie să ne bucurăm că Roger și Rafa ne vor oferi încă un episod al ei, fie și în semifinale, cei doi fiind în premieră pe aceeași parte pe tablou după ani buni. Ultimul meci direct dintre cei doi a însemnat și cea mai clară victorie obținută de Federer, un 6-3, 6-0 răsunător la Londra, în grupele Turneului Campionilor, dar Rafa a câștigat celelalte trei meciuri jucate anul trecut, la Miami, la Madrid (semifinale, de fiecare dată) și în finala superbă de la Roland Garros.

La Australian Open s-au mai întâlnit o singură dată, în incredibila finală din 2009, câștigată de Rafa cu 7-5 3-6 7-6(3) 3-6 6-2. Roger este în căutarea Grand Slam-ului cu numărul 17, în vreme ce Rafa vrea să adauge la cele 10 câștigate deja. “Meciurile dintre noi doi vor fi mereu speciale, indiferent de clasament, chiar dacă unul va fi pe locul 25, iar altul pe 20. Trebuie să acceptăm că Roger este într-o formă de zile mari și e favorit”, a spus, politicos ca de obicei, Rafa. “Mă bucur că am ocazia să joc cu Rafa la Melbourne, după acea finală deosebită din 2009. E un moment bun pentru mine, sunt neînvins de la US Open și sper să concretizez asta”, a declarat și Federer.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi