Preview Australian Open, feminin – Noua ordine mondială sau vechea gardă?

Adrian Țoca | 15 ianuarie 2012

Preview Australian Open, feminin – Noua ordine mondială sau vechea gardă?

Sunt lucruri mult mai simple de făcut decât să încerci să faci un preview al unui turneu feminin important, dat fiind imprevizibilul care domneşte, de regulă, în circuitul fetelor. Iar anul de graţie 2012 pare în punctul maxim de incertitudine.

Avem un lider mondial, Caroline Wozniacki, a cărui legitimitate e contestată de toată lumea, pe motivul că nu a câştigat încă un Grand Slam în particular şi nimic important, în general. Avem două veterane care au câştigat, în schimb, mult şi multe, pe Kim Clijsters şi pe Serena Williams, dar ale căror probleme medicale le minimizează şansele.

Avem o gardă tânără, condusă de Victoria Azarenka, care pare pregătită să facă pasul cel mare în 2012. Avem o cehoaică, Petra Kvitova, pe care toată lumea o vede drept viitoarea lideră. 

Avem exemplul unui 2011 în care cele patru turnee de Mare Şlem au fost câştigate de patru nume diferite. Dintre care trei (Li, Kvitova, Stosur) s-au aflat la primul astfel de succes. 

Şi mai avem posibilitatea conform căreia nici mai mult, nici mai puţin de 6 jucătoare ar putea ocupa fotoliul de lider la finele Australian Open.

Sfertul întâi:

E sfertul în care e (încă) actualul lider, daneza Caroline Wozniacki. Şi, în condiţiile în care s-au zis atâtea despre ea, nu se poate nega totuşi faptul că Woz a fost, totuşi, foarte aproape de un rezultat mare în Australia anul trecut, când a avut minge de meci în semifinala cu Na Li. Caroline ar putea avea ocazia unei revanşe cu Li, dacă ambele ajung în siguranţă în sferturile de finală. Prin preajmă, în acest sfert, mai este însă Kim Clijsters, iar campioana la zi ar putea avea ceva de spus în acest sens. Alte nume grele mai sunt Hantuchova, Jankovic sau Safarova. 

Pronostic de semifinalistă: Clijsters

Sfertul al doilea:

Azarenka e cea care domină, cel puţin pe hârtie, această parte a tabloului. Victoria are amintiri mixte de la Australian Open. E protagonista a două meciuri fabuloase cu Serena Williams, de fiecare dată având victoria în mână înainte de a pierde în trei seturi. Sfertul îi este la îndemână. Cele mai dificile nume pe parcurs sunt Pennetta, Peng, Schiavone şi Radwanska.

Pronostic de semifinalistă: Azarenka

Sfertul al treilea: 

Încep întrebările. A depăşit Serena problemele medicale? Dar Sharapova? Ambele sunt foste campioane la Melbourne, şi, în condiţii fizice bune, ar putea repeta performanţa. Mai apare o întrebare. Ce ziceţi de Kaia Kanepi? Ştiu, pare extrem, însă estonianca e genul de adversar extrem de incomod, care a bătut nume grele în carieră şi despre care mulţi specialişti spun că poate da lovitura în 2012. Şi, în plus, a câştigat şi turneul de la Brisbane la început de an, cu multe victorii categorice. Tot în acest sfert mai sunt prezenţe notabile: Svetlana Kuznetsova, Vera Zvonareva şi Sabine Lisicki fiind trei dintre ele.

Pronostic de semifinalistă: Serena Williams

Sfertul al patrulea:

E sfertul Petrei Kvitova, cehoaica despre care vă spuneam că aproape toată lumea o vede deja drept jucătoarea care va domina anul 2012. Petra are un joc foarte greu de contracarat, însă a arătat, totuşi, în turneul de la Sydney, că poate fi bătută. Sfertul patru nu este însă unul care să nu poată fi depăşit de campioana de la Wimbledon. Adversarele ei cele mai dificile sunt Stosur, Kirilenko, Ivanovic, Zheng sau Bartoli.

Pronostic de semifinalistă: Kvitova

Pronosticuri pentru semifinale: Clijsters o învinge pe Azarenka, Serena pe Kvitova. 

Pronostic pentru finală: Clijsters

Citeşte şi Preview Australian Open, masculin – Nole, din nou?

Citeşte şi 12 lucruri pe care trebuie să le urmăriţi în 2012 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi