Poate acum? Simona Halep și Emma Raducanu, în curs de coliziune la Miami | Tragerea la sorți

Treizecizero | 21 martie 2022

Simona Halep, care revine de azi în Top 20, este cap de serie 23 și a primit un sfert de tablou pe care are toate motivele să spere la un traseu cât mai lung.

La doar câteva minute după ce ultima minge s-a jucat în turneul feminin de la Indian Wells, Miami își stabilea tabloul de concurs. Dubla Soarelui se mută în Florida, unde ne așteaptă al doilea turneu consecutiv de WTA 1000 pe hard, încă o competiție care-și dispută titlul neoficial de Al Cincilea Slam.

Toate numele mari pe care le-am văzut la Indian Wells sunt prezente și pe tabloul de aici. Lipsesc însă două din primele patru jucătoare ale lumii, Ash Barty și Barbora Krejcikova. Dintre românce, lipsește din nou, cum se știa, Jaqueline Cristian, care va lipsi o perioadă mai lungă după accidentarea suferită în februarie.

Tabloul, care ține cont de clasamentul valabil la ora tragerii, o are din acest motiv pe Aryna Sabalenka drept favorită 1, deși în clasamentul care urmează să fie anunțat luni, Iga Swiatek o depășește și urcă pe 2. Poloneza, proaspăt campioană la IW, este cap de serie 2, iar Kontaveit, Sakkari și Badosa întregesc top 5 capi de serie.

Chiar lângă Sabalenka pe tablou este Irina Begu, care ar putea-o vedea pe bielorusă în turul al doilea dacă va trece de americanca Hailey Baptiste. Va fi prima întâlnire dintre cele două.

Simona Halep, care revine de azi în Top 20, va fi – din același motiv menționat mai sus – cap de serie 23 și a primit un sfert de tablou pe care are toate motivele să spere la un traseu cât mai lung. Simona este pe primul sfert de tablou, cel al bielorusei Sabalenka, și este calificată direct în turul al doilea, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Greet Minnen și Daria Saville. Cu belgianca nu s-a mai întâlnit până acum, însă cu Daria (ex-Gavrilova) Simona are o istorie bogată, câștigând trei din cele patru meciuri, toate victoriile venind pe hard. De ținut cont însă că Saville, absentă îndelungată din circuit, e într-o revenire importantă de formă. Spre exemplu la Indian Wells, unde a venit din calificări, le-a depășit atât pe Mertens, cât și pe Jabeur, retrăgându-se apoi accidentată în meciul cu Sakkari.

În turul al treilea ar putea avea loc mult-așteptata primă întâlnire dintre Simona Halep și Emma Raducanu. După ce au fost foarte aproape una de alta în mai multe ocazii, meciul celor două de aici pare foarte plauzibil. Emma, cap de serie 11, trebuie să treacă de învingătoarea dintre Katerina Siniakova și o jucătoare venită din calificări.

Pe lângă Sabalenka, celelalte jucătoare capi de serie de pe partea de sus a tabloului sunt Daria Kasatkina, Belinda Bencic, Elina Svitolina, Karolina Pliskova și Camila Giorgi.

Anett Kontaveit și Ons Jabeur sunt cele mai puternice nume din sfertul al doilea, de unde s-ar alege o eventuală oponentă a Simonei pentru semifinale.

Sorana Cîrstea este cap de serie 24 și o găsim în partea diametral opusă a tabloului, în sfertul al patrulea, cel dominat de Iga Swiatek. La rându-i calificată direct în runda a doua, Sorana o va întâlni pe învingătoarea dintre daneza Clara Tauson, una dintre jucătoarele tinere cu mult potențial, și chinezoaica Shuai Zhang (2-0 în h2h pentru Sorana cu Zhang, nu s-a mai întâlnit cu Tauson).

Sorana s-ar putea vedea cu Coco Gauff în turul al treilea, jucătoarea cu care a avut un meci foarte strâns la AO 2020.

Pe lângă Swiatek, celelalte favorite de pe acest sfert de tablou sunt Muguruza, Kudermetova, Ostapenko și Samsonova.

Gabi Ruse este pe sfertul al treilea de tablou, cel al Paulei Badosa, și va avea un meci interesant cu croata Ana Konjuh. Va fi prima întâlnire dintre cele două.

Dacă o va învinge pe Konjuh, Gabi se va vedea cu Elena Rybakina în runda următoare, de asemenea o întâlnire în premieră.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi