Pliskova o învinge pe Mihaela Buzărnescu, Cehia e în avantaj cu România

Camelia Butuligă | 9 februarie 2019

Mihaela Buzărnescu: „Pliskova vine după niște rezultate foarte bune, are încredere, iar serviciul ei astăzi a mers excelent. A fost arma ei principală azi”

Cehia a debutat cu victorie contra României la Ostrava, după ce jucătoarea nr.1 a gazdelor, Karolina Pliskova, a învins-o pe Mihaela Buzărnescu, 6-1, 6-4, în primul meci al weekendului.

A fost un start încordat pentru Mihaela, care și-a creat ceva oportunități în primul game al meciului, unul lung, de 11 minute, dar după pierderea căruia nu și-a mai regăsit ritmul decât în debutul setului doi, cu mare greutate. Mihaela a fost mai mereu sub presiune pe serviciul ei și a găsit greu soluții la retur contra unei jucătoare în mod evident într-o formă mai bună și cu o încredere mai mare.

Un meci în care parcă Mihaela a înotat împotriva curentului. Cu excepția acelui prim game din care Pliskova s-a chinuit să iasă, jucătoarea noastră a fost cea constant împinsă în apărare încă de la serviciu, surprinsă de retururile adânci și incisive ale adversarei. Probabil a fost o combinație de emoții și un match-up dificil, dar în setul unu traficul a mers într-o singură direcție, Buzărnescu nereușind să-și găsească ritmul și adâncimea loviturilor.

În setul doi, lucrurile au fost mai echilibrate, deși gameurile pe serviciu au continuat să-i dea mari bătăi de cap Mihaelei. Deși la procentajul de reușită au stat amândouă bine pe ambele servicii, diferența s-a făcut la punctele câștigate, unde Pliskova a avut un avans de 12-14 procente. Asta vorbește despre eficacitatea returului său. La 4-4, tot serviciul și returul aveau să fie hotărâtoare: o dublă a Mihaelei și un retur câștigător al Pliskovei i-au adus acesteia trei șanse de break. Mihaela a salvat două, dar nu și pe a treia. Și setul doi s-a decis de la serviciu-retur, la fel ca mai tot meciul.

Pliskova e o nucă tare pentru oricine, mai ales acum, când este în formă și joacă cu încredere. E interesant de văzut dacă Florin Segărceanu va păstra componența echipei mâine sau va face modificări.

De inspirația lui, sau de decizia comună a echipei, s-ar putea să depindă acest weekend.

Mihaela: „Trebuia să nu o las să ia inițiativa”

La conferință, Mihaela Buzărnescu s-a concentrat pe aspectele pozitive: „Cred că am făcut un meci bun, având în vedere că e prima mea participare la Fed Cup când și joc. M-am mișcat bine; chiar și în primul set, când scorul era 5-0, am simțit că sunt aproape în fiecare game. Trebuia să fiu mai agresivă, să nu o las să ia inițiativa. Ar fi trebuit să schimb mai mult jocul, probabil”.

„Nu am avut emoții deloc, nu. Am fost hotărâtă și încrezătoate tot meciul. Mai jucasem cu ea, iar publicul român a venit în număr mare, nu am avut niciun fel de presiune”, a completat Mihaela, care admite că sunt posibile înlocuiri pentru ziua de duminică: „Încă nu am apucat să vorbesc cu domnul Segărceanu, dar e normal să schimbăm tactica, pentru că va fi o altă adversară. Oricum, o să vorbim”.

Codruț Baciu (din Ostrava) a contribuit.

https://twitter.com/FedCup/status/1094204402540470272
https://twitter.com/RamonaToderas/status/1094219679156047872
https://twitter.com/FedCup/status/1094230206527737857

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi