Patricia Țig cedează în fața Jessicăi Pegula în runda a doua la New York

Treizecizero | 1 septembrie 2023

Patricia Țig a fost învinsă de a treia jucătoare a lumii, Jessica Pegula, în turul al doilea la New York. A fost 6-3, 6-1 pentru Pegula, una dintre favoritele la titlul US Open.

Patricia Țig a fost învinsă de a treia jucătoare a lumii, Jessica Pegula, în turul al doilea la New York. A fost 6-3, 6-1 în 71 de minute pentru Pegula, una dintre favoritele la titlul US Open, într-un meci jucat în sesiunea de seară pe Arthur Ashe.

Pentru Patricia, care va sălta în jur de 250 de locuri de pe poziția 700 pe care se afla la startul turneului, US Open a însemnat prima victorie după trei ani într-un turneu de Grand Slam (cea obținută în primul tur cu Rebecca Marino), o perioadă în care a jucat foarte puțin tenis, în contextul unor probleme personale și accidentări.

Înainte de meci, Patricia a spus, la interviul de la intrarea pe Ashe că și-a dorit mult, după victoria din primul tur, să primească programarea pe impozantul stadion de la Flushing Meadows și că meciul este o oportunitate extraordinară pentru ea. Într-adevăr, saltul de la turneele ITF jucate nu demult de ea la Arthur Ashe e grozav, o ocazie să ne reamintim cât de repede se pot schimba lucrurile în bine în tenis, și în sport, în general, chiar și atunci când nu (mai) crezi. In extenso, la fel e și în viață. Iar Patricia știe cel mai bine despre meritul de a crede și de a lupta pentru ca lucrurile să se schimbe în bine.

Meciul în sine a fost, într-adevăr, o oportunitate minunată. A fost, în același timp, și o misiune aproape imposibilă, exact cum te-ai aștepta să fie o confruntare între o jucătoare foarte talentată, dar care ocupă locul 700 și a stat foarte puțin pe teren în ultimii ani, și o jucătoare care ocupă locul 3 în lume cu un motiv, a câștigat 60 de meciuri doar pe hard în ultimele două sezoane, e pe podiumul WTA și țintește să câștige acest turneu.

S-au văzut câteva din sclipirile potențialului Patriciei, dar s-a văzut și mai mult lipsa de meciuri în picioare, lipsa obișnuinței unor astfel de ciocniri cu jucătoare de acest nivel.

Totuși, Pegula chiar a lăsat o fereastră deschisă în primul set. Poate că a fost presiunea de a juca împotriva cuiva pe care nu o cunoștea prea bine, și care are un clasament mic, poate stresul de a juca pe Ashe, în calitate de jucătoarea americană numărul 1. Cert e că Jessica, cea care a câștigat unul dintre turneele mari ale verii, cel din Canada, a greșit destul de mult și a arătat pe alocuri nesigură.

Patricia a avut secvența ei cea mai bună când a revenit de la 1-4 la 3-4, grație unui break la zero care, luat separat, e o dovadă a calității tenisului ei: două retururi fulgerătoare, la care Pegula abia a apucat să pună racheta, un forehand plat splendid în cross și un forehand slice cu care a atras-o pe americancă în față, pasând-o apoi cu siguranță.

E foarte posibil ca tot acea secvență de joc s-o fi și trezit pe Pegula, care a făcut mai apoi ceea ce fac jucătoarele de top când li se pun întrebări: la 4-3, 30-30, când Patricia căuta să egaleze, americanca a găsit ea două retururi foarte bune, făcând break-ul care a liniștit-o. Iar de acolo nivelul ei a crescut tot mai mult, asigurându-i un drum mai ușor spre victorie.

Dincolo de rezultat, US Open a fost, fără îndoială, o reușită pentru Patricia. De văzut dacă va avea șansa de a construi pe el, pentru că singurul lucru care îi lipsește pentru a-și recăpăta locul mai sus în clasament este, pur și simplu, să poată juca mai mult.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi