Paris Masters: A rămas Murray, a rămas Del Potro

Codruț Baciu | 31 octombrie 2012

Paris Masters: A rămas Murray, a rămas Del Potro

Ca ultim eveniment înaintea Turneului Campionilor, Mastersul de la Paris se înfățișează an de an sub forma unei gazde pricepute.  Fără Nadal, dar mai ales fără Federer, campionul en-titre,  turneul are să își caute eroii în altă parte. Djokovic, Murray, dar mai ales Hănescu, ușor de pronunțat în franceză, erau așadar numele cel mai des rostite pe terenurile arătoase ale turneului.

De săptămâna viitoare, Djokovic își va recăpăta locul 1 în ierarhia ATP, terminând, pentru al doilea an la rând, sezonul as number 1, și atrăgând asupra sa luminile reflectoarelor de pretutindeni. Insuficient!, a putut fi auzit Nole de către apropiați, în timp ce naviga pe Internet în căutarea unui costum de Halloween. Într-un final, Nole a ales o masca de Darth Vader în dauna costumului de clovn pregătit și lăsat pe pat de staff-ul său. Și și-a pus-o pe figură și a intrat pe terenul central, pregătit să-i arate lui Querrey cum stau lucrurile atunci când te îndepărtezi prea mult de iarbă și vii pe hard indoor, s-o faci pe nebunul.

Primul set s-a terminat 6-0 pentru Darth, care nu a cedat decât vreo 10 puncte americanului.  “Sam, I am your father!” a mormăit Nole jucăuș când avea 2-0 în setul 2, moment în care am decis să dau un pic pe ProCinema, pentru un episod din MASH, în care Hawkeye și BJ găsesc în fața cortului lor un bebeluș abandonat, jumătate american, jumătate corean.  Sam Querrey, el însuși având figura unui bebeluș abandonat în mijlocul unui război unde se iau multe, dar nu și prizonieri, a început să dea o grămadă de ași. Și, ușor-ușor, pe măsură ce chirurgii căutau soluții pentru copilașul ăla, Sam își vedea și el de lupta lui, ducând setul în ție-break și câștigându-l la 5. Setul al treilea a mers fără breakuri până pe la jumătatea lui, când Querrey, un jucător care nu pare să aibă nicio anume lovitură nemaipomenită, a câștigat pe serviciul lui Novak, păstrându-și propriul serviciu până la final. Cu acest 6-4 în decisiv, Sam Querrey îi transformă pe Murray, câștigător cu Mathieu, și pe Del Potro, învingătorul lui Falla, în jucătorii cu șansele cele mai bune la câștigarea titlului.  

Într-un alt meci al zilei, Victor Hănescu a pierdut în fața lui Gilles Simon, după ce, în prealabil, mai pierduse deja odată la acest turneu – la Falla, în calificări, în 3 seturi. Este al doilea turneu consecutiv unde Victor, la adăpostul titlului nu prea dezmierdător de lucky-loser, intră pe tablou, dar pierde. Puțini sunt cei ce se pot lăuda cu 4 înfrângeri în numai două săptămâni. Un calcul simplu ne semnalează că dacă, prin absurd, Victor s-ar fi calificat la Turneul Campionilor de săptămâna viitoare, el ar fi putut duce stringul de înfrângeri la un cu totul alt nivel, adică la 7, în numai 3 săptămâni – record absolut in era Open! Cunoscut pentru H2H-ul cu Federer, dar mai ales pentru poziția curajoasă față de salariile fetelor, Simon a câștigat mai degrabă lejer, în două seturi, încheind astfel sezonul lui Victor.

Nu mai puțin importante sunt victoriile lui Tsonga (ieri) și cea a lui Tipsarevic de astăzi, doi jucători spectaculoși, care sunt tot mai aproape de a-și aconta cele două sloturi încă rămase libere pentru Turneul Campionilor.  

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi