Ons Jabeur se comportă ca o favorită. Ca să ajungă în prima finală de Slam a carieriei, trebuie să treacă de povestea turneului

Radu Marina | 5 iulie 2022

Jabeur și Maria, două jucătoare care au scris istorie la acest turneu în forme diferite, se vor confrunta într-o semifinală inedită.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Ons Jabeur a fost considerată, de la bun început, favorita reală a acestui turneu, chiar dacă pe foaie Iga Swiatek era cap de serie 1.

Tenisul, loviturile, creativitatea, forma și rezultatele pe iarbă au făcut-o să devină o jucătoare care arată că joacă pentru trofeul de la Wimbledon, nu joacă doar ca să participe. Iar după dezamăgirea de la Roland-Garros, când a ieșit în primul tur, acum confirmă cu vârf și îndesat acest statut: se califică în prima semifinală a carierei după o nouă victorie expeditivă, chiar dacă a pierdut un set pe drum, cu Marie Bouzkova: 3-6, 6-1, 6-1.

A fost o evoluție în care, deși n-a accesat cel mai bun nivel al ei, totuși a fost intimidantă pe alocuri – iar asta poate fi puțin înfricoșător pentru adversarele ei. Faptul că a fost suficient doar să se încălzească și să capete puțin ritm pentru a distruge toate speranțele cehoaicei e remarcabil și e încă o dovadă că relația ei cu iarba se poate dovedi una specială. 

Ca Jabeur să ajungă în prima finală de Grand Slam a carierei, ea trebuie să treacă de Tatjana Maria, surpriza și povestea frumoasă a turneului feminin, și una dintre cele mai bune prietene ale sale din circuit. 

„Ea e una dintre jucătoarele pe care mi-aș dori ca tot mai multe dintre fetele din circuit să o ia drept model, pentru că a suferit mult ca să joace și să câștige câte un tur în Slamuri, și uite-o acum: e în semifinalele Wimbledon, după ce a avut doi copii. E cu adevărat o poveste extraordinară”, a spus Ons despre Tatjana, cu a cărei fetiță s-a și jucat la startul competiției.

În vârstă de 34 de ani și revenită în circuit în aprilie 2021, după nașterea celui de-al doilea copil, Tatjana își trăiește la intensitate maximă ultima parte a carierei: reușește cel mai important rezultat al carierei sale, după o nouă revenire excelentă. 

Maria, care nu a trecut niciodată până la acest turneu, de turul trei la vreun Slam din 48 (!) de participări, a învins-o pe Jule Niemeier, 4-6, 6-2, 7-5, cu o revenire de la 2-4 în setul decisiv. Una pe care o poate adăuga celor reușite în meciurile cu Sorana Cîrstea sau cu Ostapenko.

Întâlnirea dintre Jabeur și Maria – a patra, cu un 2-1 la H2H pentru tunisiancă – va fi specială. Două jucătoare creative, cu un stil de joc extrem de variat și spectaculos, capabile să creeze puncte, lovituri și scheme din nimic, având pe masă prima lor calificare într-o finală de Grand Slam. Nu e cea mai previzibilă semifinală la Wimbledon, dar cu siguranță va avea ce să ofere.

https://twitter.com/Ons_Jabeur/status/1544401402784522240?s=20&t=4DctaoUCUf9LUrdNv4hdeg

https://twitter.com/WTA/status/1544398108116787204?s=20&t=4DctaoUCUf9LUrdNv4hdeg
https://twitter.com/WTA/status/1544390840226816002?s=20&t=4DctaoUCUf9LUrdNv4hdeg

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi