Nu-l uitaţi pe Robin Soderling

Adrian Țoca | 16 februarie 2012

Nu-l uitaţi pe Robin Soderling

Într-o lume a tenisului în care sunt foarte puţine lucruri care capătă prima pagină în afară de The Big Four şi ale lor războaie, tot la fel de puţini oameni mai conştientizează că, atunci când vine vorba despre Robin Soderling, vorbim de un dublu finalist la Roland Garros, o performanţă enorm de dificil de realizat, mai ales în epoca în care perfecţiunea în tenis se măsoară în procente, vezi studiul de care am mai vorbit, şi numai 17 lipsesc ca ea să fie atinsă. Soderling nu doar că a făcut două finale la Paris, dar le-a făcut şi în doi ani consecutivi, eliminându-i, pe parcurs, pe cei doi jucători care au monopolizat finalele de la Roland Garros în ultimii ani. Suedezul a devenit, astfel, singurul jucător pe care nu-l cheamă Nadal sau Federer şi care a ajuns într-o finală în campionatul mondial al zgurei din 2006 încoace.

Soderling, la victoria carierei

Poate tot din cauza fascinaţiei pentru rivalitatea de la vârf dintre Djokovic, Nadal şi Federer, secondaţi îndeaproape de Andy Murray, fanii tenisului uită poate prea uşor că a trecut deja o jumătate de an de când Soderling n-a mai fost văzut pe un teren de tenis. Îngenunchiat de mononucleoză, Robin a ratat ultimele două turnee de Grand Slam, ceea ce e mare păcat, pentru că niciun jucător de top n-ar trebui să rateze atâtea turnee importante atunci când se află în vârful carierei sale. 

Soderling este, de asemenea, şi dublu campion în exerciţiu la Rotterdam, turneu indoor de 500, cât se poate de respectabil, aflat acum plină desfăşurare, şi ar fi fost frumos să aibă şansa unui hattrick în Olanda. Ar fi fost interesant de urmărit un Robin la capacitate maximă pe un tablou pe care au mai fost Federer, Berdych sau Del Potro, dar şi mai interesant ar fi să-l avem înapoi pe teren la Roland Garros. Deocamdată însă, veştile nu sunt dintre cele mai grozave.

“Simptomele au dispărut, însă, dintr-un motiv pe care nu l-am identificat încă, nu reuşesc să fac faţă efortului fizic. Obosesc foarte repede, încerc, împreună cu medicii mei, să găsim motivul”, le-a transmis Robin fanilor săi pe Facebook. Jucătorul suedez spera, iniţial, să revină pe teren în februarie, însă absenţa lui se va prelungi. Dacă anul trecut, în iulie, atinsese locul 5 în lume, între timp el a coborât până pe 21, şi, când în sfârşit se va întoarce, o va face suportând întrebarea dacă va mai reveni vreodată la nivelul la care a fost.

Ultimul turneu în care a jucat Robin a fost cel de la Bastad, câştigat într-o manieră excepţională: doar 13 game-uri pierdute în 4 meciuri, printre adversari numărându-se şi Tomas Berdych sau David Ferrer.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi