Nu doar că nu renunță la albastru, dar… | Țiriac: “Vrem mingi fosforescente!”

Adrian Țoca | 9 mai 2012

Nu doar că nu renunță la albastru, dar… | Țiriac: “Vrem mingi fosforescente!”

Trebuie să-i respecți pe oamenii care rezistă cu stoicism valului de critici care se abate asupra lor, apărându-și ideea. Ion Țiriac nu și-a făcut prea mulți prieteni în lumea tenisului în această săptămână, dar asta nu l-a afectat cu nimic pe owner-ul turneului de la Madrid, care pare pregătit nu doar să-și susțină zgura albastră și în continuare, ci să adauge și alte idei unui turneu și așa acuzat că e prea inovator. 

Mai exact, Țiriac vrea să introducă mingile fosforescente. Dacă nu verzi, atunci portocalii. Totul, pentru a îmbunătăți calitatea experienței vizuale a telespectatorilor. 

În prima sa declarație pe tema zgură-culoare-inovație, Țiriac a admis, de asemenea, că suprafața este prea alunecoasă și că are nevoie de îmbunătățiri, dar nu crede că turneul e în pericol să-și piardă farmecul albastru, adică să fie impusă, de către ATP, reîntoarcerea la culoarea clasică.

“Vom îmbunătăți mingile, e următoarea schimbare. Credem că mingile de un verde fosforescent, sau portocaliu fosforescent, vor funcționa mai bine, oferind un contrast mai puternic cu suprafața albastră”, a declarat Țiriac.

Românul s-a arătat extrem de convins că ideile implementate la Madrid sunt inspirate. “Acum două săptămâni, la Monte Carlo, trei jucători și-au rupt piciorul pe zgura roșie. Azi, după cinci zile de turneu, sunt mai convins decât am fost vreodată că zgura albastră e un mare pas înainte”.

Țiriac a făcut și face o campanie puternică pentru a determina schimbarea unor legi nescrise ale tenisului, printre care și numărul de Slam-uri, tradiție pe care a chestionat-o cu o întrebare pe cât de șocantă, pe atât de întemeiată și de simplă: “Cine zice că trebuie să fie numai patru Slam-uri?”. Zgura albastră și tot ce a presupus ea a declanșat un adevărat puhoi de declarații supărate ale unei părți importante a jucătorilor. Ulterior, supărarea pricinuită de culoare s-a mai estompat, iar reproșurile s-au canalizat pe calitatea proastă a suprafețelor, prea alunecoase, fapt admis inclusiv de Țiriac. Djokovic a fost unul dintre cei care au insinuat că părțile implicate vor trebui să aibă “o discuție serioasă despre zgură” la finalul turneului. Cu alte cuvinte, sârbul a lăsat să se înțeleagă că jucătorii ar putea cere renunțarea la albastru. 

În același timp însă, o reclamă, fie ea și proastă, rămâne o reclamă, iar turneul de la Madrid s-a bucurat de o mediatizare fantastică în această săptămână, pe care o merita probabil, fie și prin prisma investițiilor fantastice în infrastructură făcute de organizatori. Iar Țiriac rămâne tare pe poziții. Să nu vă închipuiți că va ceda prea ușor. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi