Novak Djokovic trece în ultimii patru la Paris, ajunge la 45 de semifinale de Grand Slam

Treizecizero | 6 iunie 2023

Djokovic e la două victorii de un posibil titlu de Slam cu numărul 23 și îl așteaptă acum pe învingătorul dintre Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovic merge în semifinalele Roland-Garros, după încă o victorie în fața lui Karen Khachanov, a noua din zece întâlniri dintre cei doi.

A fost 4-6, 7-6, 6-2, 6-4 pentru Djokovic, care rămâne neînvins în turneele de Grand Slam din acest an și încearcă dubla Melbourne-Paris.

A fost a 90-a victorie a lui Nole la Roland-Garros, care-i aduce a 45-a calificare într-o semifinală de Slam a carierei.

N-a fost musai cea mai bună evoluție a lui Djokovic, dar a fost foarte bună atunci când a contat cel mai mult. Vreme de două ore fără trei minute, Khachanov l-a ținut la distanță pe multiplul campion sârb, neoferindu-i vreo oportunitate de a face break-ul. Karen a fost premiat pentru serviciul foarte consistent și jocul la retur remarcabil din începutul meciului cu câștigarea acelui prim set.

A fost primul set pierdut de Djokovic în turneu și avea să fie și unica satisfacție pentru rus, la trasul liniei.

Pentru că, deși Novak a fost oscilant în câteva ocazii, făcând unele erori neforțate necaracteristice (42 în total, 44 pentru rus), deși pe finalul setului al doilea ar fi fost o oarecare oportunitate pentru Khachanov de a forța un 2-0 la seturi, Djokovic a făcut un tiebreak impecabil, jucând aproape fiecare punct perfect și câștigându-l la zero.

Pentru Khachanov s-a rupt totul din momentul în care a trimis acel drive-volley din al doilea punct din tiebreak direct în racheta lui Djokovic, care l-a transformat într-un winner simplu.

Rusul a continuat să plonjeze în gol în restul tiebreak-ului și, mai apoi, în setul al treilea. A avut un mic comeback în setul patru, când a făcut rebreak la 4-4, dar tot pe fondul unor erori de la Nole, incluzând și două duble greșeli. Khachanov a trimis însă prompt break-ul înapoi la expeditor, iar sârbul n-a clipit când a fost să servească pentru meci.

Djokovic e la două victorii de un posibil titlu de Slam cu numărul 23 și îl așteaptă acum pe învingătorul dintre Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas. Va fi fie meciul așteptat de toată lumea, fie o reeditare a finalei de la Australian Open și a finalei RG de acum doi ani.

„Cred că el a fost jucătorul mai bun vreme de aproape două seturi. M-am chinuit să-mi găsesc ritmul, am făcut multe erori neforțate, am intrat cam lent în meci. Dar am putut juca un tiebreak perfect și de acolo cred că mi-am ridicat cu vreo două trepte nivelul”, a spus Djokovic, care se va bucura să intre în semifinală ceva mai testat.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi