Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Noaptea de dinainte de finală. Despre imn, românisme, dreptul la bucurie și dreptul Simonei la spațiu. Și despre ce contează cu adevărat

Simona e un antreprenor, dacă vreți. Mulți alți tineri fac același gen de performanță, doar că în domenii care n-au lipici la public și n-au finale la Paris, cu milioane de oameni privind. Simona îi răzbună pe toți acești tineri ai generației ei. Un model de inspirație care continuă să ne sufle în cască despre cum să ne schimbăm mentalitatea, cum să credem mai mult în noi.

Adrian Țoca 6 iunie 2014

Azi, când am ajuns la “biroul” din ultimele două săptămâni, adică în incinta Philippe Chatrier, șefa biroului de presă, care se ocupă, printre altele, și cu acreditările, mi-a cerut să discutăm. M-a întrebat ce fac și dacă e totul în regulă, dar avea tonul acela serios-politicos pe care îl au polițiștii din filmele americane când zic “Please, Sir, step outside of the car” și-apoi îți pun cătușele. Mi-a spus că unul dintre șefii ei vrea să vorbim și că o să mă sune. Am întrebat, evident, despre ce e vorba și mi-a spus că totul e ok, dar că au nevoie de un pic de ajutor. Cei de “mai sus”, de la organizare, voiau să verifice cu un român dacă imnul României pe care îl au ei este cel în varianta corectă.

Moment în care mi s-au tăiat un pic picioarele, pentru că am înțeles nevoia lor și m-a lovit în plin realitatea, poate mai puternic și mai clar decât ieri: oamenii ăștia se pregăteau pentru scenariul în care Simona va câștiga finala de la Roland Garros, caz în care i se va cânta imnul național la festivitatea de premiere. Cum ar veni, chiar urmează o finală de Grand Slam, chiar se întâmplă toate astea.

Câteva ore mai târziu, când, într-un birou mic și înghesuit, mi s-

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?