Niculescu învinge în maratonul cu Cornet. Halep, eșec la o necunoscută, Hănescu, învins clar de Kamke

Adrian Țoca | 16 ianuarie 2012

Niculescu învinge în maratonul cu Cornet. Halep, eșec la o necunoscută, Hănescu, învins clar de Kamke

Monica Niculescu a salvat ziua românilor la Australian Open, reușind să se califice în turul 2 după o victorie chinuită și extrem de muncită în fața franțuzoaicei Alize Cornet, scor final 5-7, 6-0, 6-3. Meciul, care a încheiat la propriu prima zi a turneului, a durat 3 ore și 11 minute, și a fost unul extrem de tensionat, ambele jucătoare consumându-și din plin resursele emoționale și cele fizice. A reușit românca să reziste mai bine, chiar dacă n-a fost așa de ușor cum o arată scorul. Setul secund, spre exemplu, deși a fost unul câștigat la zero de Monica, a durat 49 de minute, nefiind nici pe departe o plimbare în parc.

Fără să fie o splendoare din punct de vedere calitativ, meciul a compensat prin dramă și tensiune, echilibrul menținându-se până la 3-3 în decisiv, când Niculescu a reușit să se desprindă decisiv, spre disperarea lui Alize. Monica va juca în manșa următoare cu Pauline Parmentier, o altă jucătoare din Franța, pe care a învins-o în două dintre precendentele trei confruntări.

Halep: de trei ori cu break în față în decisiv, dar a pierdut meciul

Prima româncă intrată pe teren la AO 2012, Simona Halep, a fost şi prima care a părăsit competiţia, ea fiind învinsă de argentinianca Paula Ormaechea, scor 1-6, 6-3, 5-7. Din păcate, eliminarea Simonei vine în contextul în care ea a avut una dintre cele mai accesibile trageri la sorţi dintre cei 7 români prezenţi pe tablourile de simplu.

Primul set a avut un moment psihologic în game-ul 3, atunci când, la 1-1 pe tabelă, românca a ratat câteva oportunităţi de a face break-ul. Game-ul s-a prelungit foarte mult, lucru care a afectat-o oarecum pe Simo. După ce l-a pierdut, ea n-a reuşit să se recalibreze în restul setului, cedând alte 4 game-uri la rând.

Setul secund a avut un scenariu diametral opus. Halep s-a distanţat rapid, nedându-i prea multe şanse jucătoarei venite din calificări. S-a făcut imediat 5-0, moment în care au reapărut problemele. Ormaechea a revenit până la 5-3, însă Simona a închis uşa pentru un eventual alt break, trecându-şi astfel setul doi în cont.

Manşa decisivă a fost una dramatică. De trei ori a avut românca un break în faţă, şi de fiecare dată a ratat şansa de a se desprinde. Deşi a condus cu 3-1 şi 4-3, Halep s-a trezit în postura de a servi pentru a rămâne în meci. S-a salvat prima dată, la 4-5, n-a mai reuşit însă şi la 5-6, cedându-şi serviciul, setul şi partida la prima minge de meci.

În 2011, Halep ajunsese până în turul 3 la Australian Open. 

Hănescu, eliminat cu ușurință de către Kamke

Dacă meciul Simonei a avut dramă, Victor Hănescu a fost învins la scor într-unul dintre cele mai expeditive meciuri din turul 1 al băieților. Românul n-a reușit decât 5 game-uri în fața lui Tobias Kamke, numărul 95, într-un meci fără istoric: 6-2, 6-1, 6-2. Este una dintre cele mai clare înfrângeri suferite de Victor, 31 de ani, la turneele de Mare Șlem în întreaga sa carieră. De la Wimbledon 2011 încoace, Hănescu are un bilanț dezastruos în ATP: 3 victorii, 10 înfrângeri.

Programul de azi al românilor

Sorana Cîrstea are șansa să-i strice planurile preferatei gazdelor, Sam Stosur, pe care o va întâlni în ultimul meci al sesiunii de zi de pe Rod Laver, la aproximativ ora 6, ora României. Într-un alt meci foarte greu pentru noi, Alexandra Dulgheru va juca împotriva Verei Zvonareva, în al doilea meci pe terenul 2, în jurul orei 4, ora României. Pe terenul 13, în al treilea meci din program, Alexandra Cadanțu își va face debutul la un Grand Slam în compani Robertei Vinci, din Italia. În fine, Irina Begu va reedita semifinala de la București cu Carla Suarez-Navarro în primul meci de pe terenul 11.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi