Nebăgată în seamă, Alexandra Cadanţu continuă surprizele: finală la Monterrey!

Adrian Țoca | 26 februarie 2012

Nebăgată în seamă, Alexandra Cadanţu continuă surprizele: finală la Monterrey!

Imediat după superba victorie din sferturi (6-2, 6-0 cu Lourdes Dominguez Lino), Alexandra declara, încă nevenindu-i să creadă, că şi-ar dori ca visul ei să nu se oprească aici. “E magnific să joci pe terenul central. Scorul arată o victorie clară, dar a trebuit să muncesc din greu. Sper ca săptămâna să nu se termine după următorul meci”. 

Şi dorinţa i s-a îndeplinit. La prima ei semifinală a carierei, Alexandra s-a comportat ca o jucătoare cu ani grei de experienţă. A luptat energic, a depăşit cu maturitate momentele grele, şi şi-a înghesuit adversara atunci când a simţit că e momentul prielnic. Cadanţu a învins-o pe unguroaica Greta Arn (6-2, 4-6, 7-5), obţinând astfel calificarea în prima finală a carierei. S-a egalat astfel “scorul” meciurilor dintre România şi Ungaria la Monterrey, după ce Timea Babos o elimina pe Sorana Cîrstea în turul doi. 

Alexandra va avea ocazia să tranşeze această dispută de context în favoarea noastră, pentru că în finală o va întâlni exact pe Babos, de asemenea debutantă într-un meci cu trofeul pe masă.

Revenind la semifinala Alexandrei cu mai experimentata Greta Arn, românca a impresionat prin calm şi sânge rece, dar şi prin maniera în care s-a desprins de adversară în setul 1. La 0-1, pe serviciul ei, ea a depăşit cu bine un game interminabil, punctat de nouă sau zece egalităţi, după care nu s-a mai uitat în urmă, câştigând alte 4 game-uri la rând, şi, mai apoi, setul, cu 6-2. În setul doi, ea a ratat momentul desprinderii decisive la 3-3, când a irosit două mingi de break, pierzând apoi setul, la a 4-a minge de set, cu 4-6.

Deşi surclasată din punct de vedere fizic şi vulnerabilă pe serviciul doi, Cadanţu s-a repliat rapid, tranşând un set decisiv dramatic. Alexandra a revenit după ce a fost condusă cu 5-3 şi 30-0, impunându-se cu 7-5 şi obţinând, după două ore şi 36 de minute, calificarea mult visată în prima ei finală.

“Sunt în stare de şoc. Nici nu ştiu dacă să ţip de bucurie sau să plâng, tot de bucurie. Am muncit atât de mult ca să îmi îmbunătăţesc jocul, iar rezultatul de aici, faptul că am ajuns în finală, îmi dă şi mai multă motivaţie să muncesc în continuare. Nici nu ştiu ce-mi trece prin cap”, a spus, extrem de bucuroasă, românca, după semifinală. 

Dulcele moment al autografelor pentru Alexandra / foto: WTA, Claudio Guajardo

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi