Ne-am specializat în victorii dramatice: Irina Begu a câştigat după ce a salvat 3 mingi de meci

Adrian Țoca | 9 martie 2012

Ne-am specializat în victorii dramatice: Irina Begu a câştigat după ce a salvat 3 mingi de meci

Româncele trăiesc periculos primul tur la Indian Wells. Şi, în mod cert, cehoaicele nu se bucură de asta. Dacă Sorana Cîrstea întorcea, ieri, de la 4-6, 3-5 cu Iveta Benesova, azi a venit rândul unei alte reprezentante a României, Irina Begu, să întoarcă de pe marginea prăpastiei un meci cu o jucătoare din Cehia. 

Irina a mers chiar un pic mai departe decât Sorana, salvând trei mingi de meci înainte de a reveni şi câştiga întâlnirea cu Lucie Hradecka, scor 4-6, 7-5, 6-2.

Primul set a mers cu serviciul până la 3-3, când Hradecka a făcut break-ul, suficient cât să ia primul set. Şi în al doilea s-a jucat tot la adăpostul serviciului, dar aceeaşi Hradecka a câştigat pe serviciul lui Begu exact când era mai important, la 4-4. A urmat un game infernal, în care Irina s-a agăţat de fiecare punct, ca şi cum ar fi fost ultimul. Nu că această sintagmă n-ar fi fost departe de adevăr. Hradecka a servit de trei ori pentru meci, dar Begu a rămas în picioare de fiecare dată, a făcut break, egalând la 5-5, apoi a început o serie furibundă, ea câştigând opt din următoarele zece game-uri în faţa unei adversare deznădăjduite, cu gândul la şansele irosite.

De altfel, setul trei a fost unul la discreţia Irinei, care s-a desprins rapid la 4-1, nedându-i nicio şansă adversarei de a încerca, la rându-i, o revenire in extremis. Victorie importantă pentru Begu, ea câştigând 73 la sută din punctele jucate cu primul serviciu şi servind şapte aşi. Următoarea ei adversară va fi rusoaica Maria Kirilenko.

Simona Halep a câştigat şi ea, dar mult mai uşor decât au făcut-o Begu sau Cîrstea. Simo nu i-a dat nicio şansă chinezoaicei Zhang, pe care a învins-o, sec, 6-1, 6-1.

În schimb, dinspre Alexandra Dulgheru veştile nu-s la fel de grozave. Ea s-a accidentat şi retras în setul doi al meciului cu Irina Falconi, într-un moment în care conducea, 6-4, 2-5, acuzând dureri la genunchiul drept. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi