Nadal: “Terenuri mai rapide? Poate la anul, dacă zice Roger!”

Adrian Țoca | 17 martie 2012

Nadal: “Terenuri mai rapide? Poate la anul, dacă zice Roger!”

Rafa şi Roger se vor reîntâlni, azi, la o lună şi jumătate după ultimul meci, cel disputat tot în semifinale, la Australian Open, şi hotărât lucru, atmosfera n-a mai fost de ceva vreme atât de încărcată înaintea unui meci între cei doi.

Episodul 28 al celei mai frumoase rivalităţi din tenis se desfăşoară pe fundalul unor declaraţii destul de expresive din partea amândurora. La început a fost episodul din ianuarie, când Rafa a făcut unul dintre rarele lui reproşuri la adresa elveţianului, atunci când s-a pus problema conflictului dintre jucători şi ATP. 

“Pentru el, e bine să nu zică nimic. Totul e pozitiv. Totul e bine pentru mine, eu sunt un gentleman. Iar restul pot să-şi dea foc”, spunea Nadal, iritat, aluzie la aşa-zisa neimplicare a lui Federer.

După toate aceste mici „înţepături”, orgoliile celor doi campioni vor fi activate la maximum

La Indian Wells, a fost rândul elveţianului să trimită săgeţi către Rafa. Fără ca întrebarea să se fi referit explicit la Nadal, Federer l-a menţionat pe iberic atunci când a fost rugat să comenteze problema pauzei dintre puncte. ““Cred că oficialii ar putea fi un pic mai duri. Nu mă plâng prea mult despre asta, dar nu ştiu cum se poate ca Rafa, într-un meci de patru ore, să nu primească nici măcar o atenţionare”, a fost declaraţia lui Federer.  

Nadal a răspuns a doua zi: “Există nişte reguli, dar nu cred că se aşteaptă nimeni să jucăm meciuri de şase ore, cu raliuri interminabile, iar apoi să fii gata imediat pentru următorul punct. E parte a jocului, trebuie să respectăm cu toţii regulile, dar nu trebuie să privim acest aspect fără să ţinem cont de context”. 

Noul subiect: suprafeţele 

Ei bine, aseară, imediat după meciurile pe care cei doi le-au disputat în sferturi, a venit iar momentul unui schimb de la distanţă. Întrebat de ziarişti, după meciul cu Del Potro, ce crede despre suprafaţă, Federer s-a mărginit să afirme că terenurile de la Indian Wells i se potrivesc cel mai bine lui Nadal dintre toate suprafeţele din circuit, exceptând zgura.

Evident, după spectaculoasa victorie cu Nalbandian, Rafa a fost rugat să comenteze suprafaţa. Răspunsul lui? Foarte tăios şi cu mult spin. Probabil unul dintre cele mai tăioase răspunsuri ale lui:

“Poate că anul viitor terenurile vor fi mai rapide dacă Roger zice aşa, nu? Deja am primit o mulţime de avertismente pentru trageri de timp săptămâna asta!”.

Aluzia spaniolului e mai mult decât evidentă. Cu alte cuvinte, arbitrii ar fi mărit numărul de avertismente pentru că Federer le-a dat de înţeles să facă asta. 

Cu Nalbandian, Rafa a depăşit adesea limita de 25 de secunde, fiind numărat la 30, 35 şi chiar 43 de secunde între două schimburi. În ultimul game al meciului, el a primit şi un avertisment.

Federer şi Nadal s-au întâlnit de 27 de ori în carieră, dar niciodată la Indian Wells. În 18 meciuri a câştigat Nadal, cel mai recent la Australian Open, în semifinale. 12 dintre aceste victorii au venit pe zgură. 

Nadal va juca, tot azi, şi finala la dublu la Indian Wells, alături de Marc Lopez, cei doi urmând să-i întâlnească pe Querrey-Isner.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi