Nadal: “Să-l bat pe Djokovic în trei seturi la Roland Garros? Nu cred”

Adrian Țoca | 16 martie 2012

Nadal: “Să-l bat pe Djokovic în trei seturi la Roland Garros? Nu cred”

Rafa Nadal îşi continuă, cu paşi mici, dar siguri, revenirea în prim-plan, şi, teoretic, ar putea avea o şansă în această săptămână la o revanşă cu Novak Djokovic, omul care l-a învins în toate finalele pe care cei doi le-au jucat în ultimul an, serie care a început chiar la Indian Wells, în 2011. Au urmat, apoi, Miami, Madrid, Roma, Wimbledon, US Open şi Australian Open, iar Rafa are, în continuare, mare nevoie de o victorie în faţa noului său rival, pentru a nu-i oferi acestuia un ascendent moral înainte de Roland Garros, dar şi pentru a putea conta în lupta pentru primul loc.

În fapt, ce se va întâmpla la Roland Garros îi preocupă pe mai toţi cei implicaţi în tenis. Se ştie că Djokovic şi-a setat deja ca principal obiectiv turneul din capitala Franţei,  iar un eventual triumf al sârbului acolo, ar însemna, pe lângă deţinerea tuturor celor 4 Slam-uri în acelaşi timp, şi capitularea finală a lui Rafa chiar în templul său, zgura.

Este de înţeles aşadar de ce Nadal a început să fie întrebat deja despre cum vede un eventual meci cu Nole la Paris. Chestionat, înainte de sfertul de finală cu Nalbandian, dacă se vede în stare să îl bată pe Djokovic fără să piardă vreun set, Nadal a spus că nu vede nicicum o victorie uşoară. “Nu mă aştept să câştig în trei seturi nici măcar în turul trei la Roland Garros, aşa că nu mă aştept să-l bat pe Djokovic în trei seturi, mai cu seamă că m-a bătut, în câte, în şapte finale?”, s-a întrebat retoric spaniolul.

Rafa a câştigat fără să piardă vreun set cele trei meciuri disputate la Roland Garros în compania lui Djokovic, în 2006, 2007 şi 2008.

Aseară, la Indian Wells, Nadal s-a calificat, alături de Marc Lopez, în finala de dublu.

Federer, despre starea sa fizică: “Jocul meu îmi permite să câştig şi când nu sunt 100 la 100″

Elveţianul a suferit pe parcursul întregii săptămâni de tot soiul de gripe, temperaturi şi frisoane, iar acum admite că a luat chiar şi în calcul varianta retragerii. “La ce noapte am avut înainte de meciul cu Kudla, da, m-am gândit. Apoi, de dimineaţă m-am simţit ceva mai bine, apoi iar rău, până cu o oră înainte de meci, când am început să-mi revin”, a spus Federer, care a revenit în două meciuri la rând, cu Raonic şi Bellucci, de la 0-1 la seturi, adesea părând că joacă doar atât cât e nevoie ca să treacă cu bine de meciuri.

“Acum mă simt ceva mai  bine. Încă nu-s într-o stare prea grozavă, dar e bine măcar că nu mai am acele dureri de cap imense sau frisoane”, a spus Roger, care a rezistat în turneu, urmând să-l reîntâlnească, în sferturi, pe Juan Martin Del Potro. “Din fericire, jocul meu îmi permite să câştig şi atunci când nu sunt la întregul potenţial”, a conchis el.

Novak, fără emoţii în semifinale

Între timp, Djokovic şi-a asigurat locul în semifinale la Indian Wells, trecând, 6-3, 6-4, de Nicolas Almagro. De data asta, sârbul nu şi-a mai făcut singur probleme, aşa cum s-a întâmplat cu Andujar, în optimi, când a cedat şi un set. Djokovic îl va întâlni, pentru un loc în finală, pe învingătorul dintre Simon şi Isner.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi