Nadal s-a retras de la Miami, Murray, direct în finală

Adrian Țoca | 30 martie 2012

Nadal s-a retras de la Miami, Murray, direct în finală

Din păcate, Nadal nu a putut intra pe teren în meciul cu Andy Murray, ceea ce ar fi trebuit să fie cel mai interesant meci al turneului de până acum. Cu doar două ore înainte de ora începerii meciului, spaniolul și-a anunțat retragerea din turneu, deschizându-i calea spre finală lui Murray. Motivul? Dureri la genunchiul stâng.

“Îmi pare rău pentru fanii mei, le cer scuze, atât celor de la Miami, cât și celor din întreaga lume. Dar genunchiul meu nu-mi permite să joc azi”, a fost declarația oficială a lui Nadal.

Ulterior, spaniolul a detaliat. A spus că a simțit dureri încă de la sosirea la Miami, că ele au devenit tot mai serioase de la o zi la alta, și că nu a simțit că poate evolua la un nivel competitiv în semifinală. “Nu pot să mă duc pe teren și să mint pe toată lumea că sunt la un nivel decent”, a conchis el. Nadal nici nu s-a antrenat în preziua meciului, și a părut destul de afectat atât în meciul cu Nishikori, cât și în cel cu Tsonga.

Rămâne fără titlu în 2012

De altfel, la conferința de presă de după meciul cu Tsonga, Nadal trimisese un semnal de alarmă: “Am ceva probleme cu genunchiul stâng. Nu mă simt prea grozav din acest punct de vedere. Va trebui să-mi refac genunchiul dacă vreau să am vreo șansă de a câștiga. Dacă nu, va fi aproape imposibil. Probabil că n-o să fiu, la ora meciului, la cel mai bun nivel al meu din punct de vedere fizic”

Genunchiul lui Rafa va fi examinat mai atent duminică, dar campionul de la Roland Garros speră să fie la 100 la 100 din potențial pentru sezonul pe zgură. Următorul lui turneu este Mastersul de la Monte Carlo, programat între 15 și 22 aprilie. 

Nadal rămâne fără un titlu în acest an. El nu a mai câștigat un turneu de la Roland Garros, anul trecut.

Pentru Murray, e a doua oară în acest turneu când trece de un tur fără să joace, după ce, în turul 3, Milos Raonic s-a retras înainte de meciul cu Andy, tot din cauza unei accidentări.

 

Novak: un set nimicitor, un al doilea, cu mici emoții

 

Cealaltă semifinală s-a terminat cu deznodământul scontat, liderul mondial, Novak Djokovic trecând de argentinianul Juan Monaco în două seturi, 6-0, 7-6 (5). Campionul sârb a jucat încă o dată la un nivel de-a dreptul impresionant, mai ales în prima parte, la fel ca și în sfertul de finală cu David Ferrer. Nole a părut imposibil de atins în primul set, pe care l-a câștigat la 0, în doar 27 de minute. Monaco a reușit, neanunțat de nimic, să facă lucrurile mult mai interesante în setul doi.

Deși lăsat în urmă de Novak, finalistul de la București din 2009 a avut avut șansa unui rebreak la 4-3, 0-40 în setul doi, dar Novak și-a ridicat din nou nivelul jocului, revenind și făcându-și serviciul. Game-ul următor, la 5-4, când Djokovic servea pentru meci, povestea s-a repetat. Tot 0-40, iar mingi de break salvate. La a 4-a șansă însă, Monaco a făcut break-ul, împingând meciul în tiebreak și dincolo de granița celor 2 ore de joc. Nu fără ceva emoții, Novak s-a impus însă în tiebreak. 6-0, 7-6 pentru campionul en-titre de la Miami, care va juca împotriva lui Murray pentru a treia oară în acest an.


 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi