Monica nu găsește cheia pentru Wozniacki, Goerges e prea puternică pentru Mihaela

Radu Marina | 15 februarie 2018

Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au căutat soluții, dar azi n-a fost ziua să le găsească. Ele se opresc în optimile de la Doha, dar săptămâna aceasta a fost notabilă pentru ambele: tenis foarte bun și victorii importante

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă astăzi în două seturi clare (6-2, 6-2) de Julia Goerges, favorită 9 la Doha, dar rămâne cu o săptămână excelentă. De săptămâna viitoare va intra în top 40 în premieră, va fi mai aproape de obiectivul stabilit din mers la AO (de a fi cap de serie la Roland Garros) și a primit încă o confirmare că direcția în care se îndreaptă e cea corectă.

La o zi distanță de la victoria cu Jelena Ostapenko, Buzărnescu a primit o jucătoare pe același tipar: foarte ofensivă, cu lovituri plate și riscante. Doar că asta nu a ajutat-o să repete isprava de ieri. Ce a făcut azi diferența a fost serviciul foarte bun al nemțoaicei (absent la Ostapenko) și încrederea (care, din nou, a lipsit ieri la Ostapenko, după începutul slab de an). Goerges se află în cea mai bună perioadă a carierei (a intrat recent în top 10), e pe un val mare de încredere după victoriile reușite în ultimul an și jumătate și asta îi aduce multă siguranță în lovituri. Nu mai e doar o jucătoare care lovește tare și de la care te aștepți să greșească din moment în moment, ci a devenit extrem de constantă și sigură pe absolut fiecare lovitură.

Siguranța aceasta vine ca urmare a seriilor de victorii și a momentului bun pe care îl traversează. S-a văzut în cât de bine a abordat momentele importante din meci, cât de bine a jucat punctele de la 30-30 și cum a reușit de fiecare dată să găsească cel mai bun serviciu exact atunci când a avut cea mai mare nevoie.

Mihaela a încercat să găsească câteva breșe în jocul Juliei; fie i-a căutat reverul, fie a încercat să ia mingea cât mai repede și să o deplaseze, dar nu a putut face asta constant. Goerges a lovit atât de plat și de precis de la prima lovitură, încât Buzărnescu nu a putut construi nimic. Și atunci singura opțiunea a Mihaelei a fost să încerce să răspundă ritmului, ceea ce i-a convenit de minune lui Goerges, pentru că toate mingile îi veneau exact în zona șoldului, nu era nevoie să facă pași suplimentari. Iar cu un serviciu care i-a mers impecabil azi (cinci puncte a cedat cu prima servă) și cu un retur virulent care a pedepsit fiecare serviciu doi mai slab al Mihaelei, Goerges a închis orice portiță, a dominat clar meciul și a fost de neclintit.

La trasul liniei însă, Mihaela iese din nou pe plus: obține primele ei victorii la un turneu Premier 5 (la prima participare), bifează o primă victorie vs. Top 10 și mai face un pas major în clasament, intrând de luni în Top 40.

Nici Monica Niculescu nu a mers mai bine astăzi. Ea a fost învinsă de Caroline Wozniacki în două seturi, într-un meci în care a revenit de la 1-4, a servit pentru primul set la 5-4, a avut câteva răspunsuri grozave, dar șansele ratate au apăsat-o mai apoi în setul doi.

La fel ca și Mihaela, în ciuda înfrângerii, Monica pleacă de la Doha cu o grămadă de lucruri bune. A demonstrat încă o dată ce poate face pe un teren de tenis atât timp cât se simte bine, a mai adăugat pe listă încă o victimă importantă și a obținut câteva victorii excelente care o vor apropia de Top 50.

Astăzi, atât timp cât a fost relaxată și a crezut, a fost (din nou) impresionantă. Revenirea de la 1-4 la 5-4 a fost reușită pe fondul aceluiași joc solid și extrem de variat arătat săptămâna aceasta. A pus scurte, a venit la fileu, a variat înălțimea mingilor, a rezistat foarte bine în schimburile de rever (ceea ce arată cam cât de bun e reverul Monicăi), a lobat, s-a apărat și s-a pus în situația de a servi pentru primul set. Nu a reușit să închidă setul, a fost puțin pasivă iar Wozniacki, suficient de experimentată, a profitat imediat de asta.

De fapt, Wozniacki a încercat să se folosească de ,,experiență” și la 4-4, când simțind că pierde teren, a provocat rapid un mic incident, pe motiv că sunetele Monicăi o deranjează. Nu e prima dată când încearcă să rupă ritmul în felul acesta, și probabil nici ultima, dar e un episod care se încadrează cu siguranță la categoria “așa nu”.

În setul doi, Monica nu a mai crezut la fel de mult. S-a luptat să revină, așa cum face de fiecare dată, dar limbajul corpului a fost negativ și s-a simțit că nu mai crede că poate reveni, setul fiind fără istoric. E adevărat, la asta a contribuit și Wozniacki care a fost mai prezentă, mai agresivă și nu a mai ratat aproape nimic.

 

***

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

1. Albumul foto Simona de păstrat

Tirajul inițial al albumului foto lansat de 30-0, „Simona de păstrat”, a fost epuizat. Dar pentru că am primit deja multe cereri și mesaje de la voi, vă putem spune că am trimis deja la tipar un al doilea tiraj.

Vom putea primi, așadar, în continuare comenzi de la voi; atâta doar că va fi nevoie să așteptați un pic până când pachetul cu albumul va ajunge la voi. Estimarea de timp de la acest moment este de 10 zile.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți comanzi un exemplar de aici. 

2. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle | Stickere

Îți place?
Cele mai noi