Monica Niculescu și Raluca Olaru înving favoritele principale și se califică în finala de dublu de la Praga!

Radu Marina | 15 august 2020

E prima finală WTA pe care Monica și Raluca o reușesc ca echipă.

Din nou împreună după șase ani, Monica Niculescu și Raluca Olaru le-au învins-o, într-un meci excelent, pe Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, favoritele principale ale turneului de la Praga, 7-6, 5-7, 10-5, reușind astfel calificarea în finala turneului de dublu. E prima finală WTA pe care Monica și Raluca o reușesc ca echipă. 

Favorite 4 la Praga, Moni și Raluca au reușit un rezultat surpriză pe hârtie, învingându-le pe campioanele de la Wimbledon și Roland Garros 2018 a probei de dublu, după un meci dramatic, în care s-au văzut întoarse de la set și 5-3 în setul doi. Cehoaicele au revenit în setul doi de la 3-5 la 7-5, ducând astfel meciul în decisiv, însă un set decisiv dominat categoric de fetele noastre. 

Hotărâte și arătând că formează o echipă bine sudată, care comunică și fiecare își înțelege bine rolul în echipă (Monica activă în zona fileului, mereu pregătită să-și susțină partenera; Raluca cu intervenții excelente ori de câte ori a fost cazul la fileu și solidă de pe linia de fund), Moni și Ralu au dat destul de repede semnalul că nu au de gând să se vadă drept outsidere azi.  

Iar atunci când fereastra s-a deschis, au intrat și nu s-au mai uitat înapoi. Au profitat de orice mică șansă apărută și s-au redresat impecabil după ce s-au văzut prinse din urmă, egalate, conduse și cu setul doi pierdut. Și, în cele din urmă, au dat lovitura de grație când cehoaicele se așteptau mai puțin, deși atât Krejcikova cât și Siniakova au început super tiebreak-ul promițător și păreau a fi favorite să câștige semifinala. 

Simona

Pentru Monica, aceasta este a 27-a finală WTA la dublu, în vreme ce Raluca s-a calificat în a 19-a finală WTA de dublu a carierei. Iar mâine, în finala cu Lucie Hradecka și Kristyna Pliskova, Moni și Ralu vor lupta pentru primul lor trofeu WTA împreună. 

Atât pentru Raluca, care revine într-o finală WTA din 2018, cât și pentru Monica, care a jucat la Praga primul ei turneu post-revenire, alegând să se concentreze aici exclusiv pe proba de dublu, rezultatul acesta este unul cu adevărat remarcabil, dat fiind contextul, adversarele avute în drumul către finală și, desigur, faptul că nu mai jucaseră împreună de atâta timp (Wuhan 2014).  

Finala are loc la ora 12:00, ora României, urmată apoi de meciul Simonei Halep cu Elise Mertens (ora 14:30, ora României). 

Foto: Jimmie48Photography

Îți place?
Cele mai noi

Semifinalele de la Roma:

Simona Halep - Garbine Muguruza, Marketa Vondrousova - Karolina Pliskova.

Novak Djokovic - Casper Ruud, Denis Shapovalov - Diego Schwartzman.