Monica Niculescu revine după pierderea primului set, o învinge pe Monica Puig

Andrei Năstase | 30 iunie 2015

Niculescu a câștigat duelul Monicilor, i se alătură Irinei Begu în turul al doilea la Wimbledon

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Ar fi trebuit să fie un meci românesc în turul al doilea, dar singura care a ajuns la întâlnire a fost Monica. Puse în paralel, meciurile celor două românce au început și s-au terminat diferit; deși ea a ratat primul moment de cumpănă al zilei, Monica a fost cea care a încheiat meciul zâmbind. 

Monica s-a mobilizat bine după pierderea primului set, o manșă pe care a controlat-o mereu, până la 5-4 și minge de set. De acolo, însă, ambițioasa jucătoare din Puerto Rico a făcut trei jocuri la rând și a fugit cu primul set. În singura lor întâlnire precedentă, Monica o învinsese pe Puig (locul 91 mondial) destul de clar, 6-2, 6-2, chiar la finele sezonului trecut, în China, pe hard. Mai mult, din patru încercări, Puig câștigase un singur meci pe iarbă anul acesta.

În debutul setului doi, Puig a avut șansa unui break de 2-0, dar Monica noastră a salvat și a închis seria de patru game-uri consecutive pierdute. De acolo, românca a jucat din ce în ce mai bine, punând punct setului cu două break-uri la rând: 6-3 pentru Niculescu și se intra în decisiv. Aici, cu excepția primului game, unde a fost nevoită să-și salveze serviciul la 30-40, românca a fost mai concentrată și mai curajoasă. A căutat mai des backhand-ul, cu care a și închis o sumedenie de puncte, mai ales în lung de linie.

Avea să fie un set rapid, 6-1 pentru Niculescu, care iese cu bine dintr-o posibilă încurcătură și merge mai departe. Dar nu fără emoții, căci diferențele s-au făcut la punctele importante: Niculescu a fructificat șase mingi de break din nouă ocazii, salvând totodată cinci din cele opt mingi de break ale adversarei. Mai bine a stat Moni la fileu, unde a închis 12 puncte din 15 urcări. Or, într-un meci strâs, așa cum arăta întrecerea în primele două manșe, aici s-a făcut diferența.

Din păcate, nu vom avea șansa unei dispute românești în turul doi, căci Simona Halep a pierdut în fața Cepelovei, cea care este acum viitoarea adversară a Monicăi Niculescu.

Vești proaste de la Andreea

Andreea Mitu nu a reuşit să continue la Wimbledon povestea începută la Paris. Ea s-a oprit chiar în primul tur, după un scurt 1-6, 1-6 în faţa Olgăi Govortsova (Belarus).

A fost un meci fără istoric, sau, dacă vreţi, doar cu o istorie statistică, unde Andreea s-a găsit mereu de partea nepotrivită. Jucătoarea noastră fost întrecută la serviciu, unde adversara ei a reuşit procentaje mai bune (plus şapte aşi), la mingi direct câştigătoare, unde Andreea a adunat doar nouă reuşite (faţă de 18 ale Govortsovei), şi la greşeli neforţate: doar opt a făcut jucătoarea din Belarus, în timp ce în jocul Andreei s-au strecurat 20 de greşeli.

Una peste alta, pentru Andreea a fost o zi slabă (şi scurtă, doar 55 de minute) la birou. Orice a încercat şi-a găsit un bun răspuns de partea cealaltă a fileului: din şase urcări la fileu a câştigat doar două puncte; din trei şanse de break, niciuna nu a fost concretizată.

Astfel, Mitu nu reuşeşte pe iarbă grozavul parcurs de pe zgura de la Paris, unde se oprea în optimi. După două zile de turneu, rămânem cu două reprezentante în runda secundă: Irina Begu și Monica Niculescu. Plus, bineînțeles, prezențele în turneele de dublu.

Programul de miercuri

Irina Begu este programată mâine pe terenul 16, în al doilea meci al zilei, după meciul dintre francezii Gasquet și De Scheeper, ceea ce înseamnă că un start probabil ar fi în jurul orelor 15:30-16:00.

La dublu, Monica Niculescu și Olga Savchuk le întâlnesc pe surorile Pliskova (al patrulea meci pe terenul 5), Alexandra Dulgheru și Silvia Soler Espinosa joacă împotriva ibericelor Muguruza și Suarez Navarro, favorite 6 (al doilea meci pe terenul 10), iar Horia Tecău și Jean Julien Rojer debutează contra dublului Klizan/Rosol, în al doilea meci pe Court 19.

Programul complet al zilei, care îi mai cuprinde, printre alții, pe Djokovic, Wawrinka și Serena, este aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi