Monica Niculescu aduce primul trofeu al anului pentru români

Adrian Țoca | 4 ianuarie 2014

Niculescu a ajuns la al treilea titlu de dublu al carierei. Anul trecut, ea a câștigat un titlu la simplu și a mai jucat o finală la dublu.

Prima săptămână, primul trofeu pentru jucătorii români! Am început cum nu se poate mai bine un sezon de la care, după excelentul 2013, avem dintr-o dată așteptări foarte mari. Monica Niculescu a adus primul trofeu într-un bilanț pe care ni-l dorim cât mai bogat la finalul anului. Monica s-a impus în turneul de dublu de la Shenzhen, unde a făcut pereche cu Klara Zakopalova, cele două încheind săptămâna fără să fi pierdut vreun set. În finală, Monica și Klara au trecut de surorile ucrainence Nadia și Ludmila Kichenok, scor 6-3, 6-4, după un meci pe care l-au controlat în mare parte. Doar la începutul setului secund au avut adversarele un break avans, dar Monica și Klara l-au recuperat imediat.

Niculescu, locul 70 în lume în clasamentul de dublu, a avut o săptămână excelentă la Shenzhen, ea atingând faza sferturilor și în turneul de simplu, unde a pierdut la mare luptă cu Na Li, cea care a și câștigat în cele din urmă trofeul. Monica este la al treilea titlu de dublu al carierei, după cele reușite la Budapesta, în 2009 și Hobart, în 2012, ultimul obținut împreună cu Irina Begu. Pe lângă cele trei titluri, olteanca mai are în cont și alte opt finale pierdute. 

Veselă ca întotdeauna, Monica a mulțumit tuturor la festivitate: „Vreau să le felicit pe surori, faptul că au ajuns până în finală este minunat. Au fost foarte mulți oameni în tribune, mult mai mulți decât m-aș fi așteptat. Mă simt foarte bine pe acest teren, îmi place mult Shenzhen. Mulțumim mult și antrenorilor noștri, fără ei n-am fi putut câștiga. Klara, îți mulțumesc mult pentru că am jucat împreună, a fost o săptămână foarte frumoasă. Avem o mulțime de turnee în fața noastră! Sunt foarte fericită că am reușit un start atât de bun în acest sezon!”

De altfel, Monica și Klara Zakopalova vor juca împreună și în a doua săptămână a anului, la Hobart, unde vor întâlni perechea Erakovic/J.Zheng în primul tur. 

Anul trecut, Niculescu obținea primul trofeu al carierei la simplu, pe hard, la Florianopolis. A fost unul dintre cele 13 trofee câștigate de jucătorii români de-a lungul anului 2013 în circuitele ATP și WTA, simplu și dublu.

Victoria Monicăi completează un start de an promițător pentru jucătorii români: Marius Copil a ajuns în sferturi la Brisbane, venind din calificări, Victor Hănescu a făcut tot sferturi la Doha, iar Florin Mergea și-a trecut în cont o victorie contra campionilor de la World Tour Finals 2013.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi