Monica, la o victorie de o nouă finală; Serena și Venus se reîntâlnesc după patru ani

Adrian Țoca | 6 aprilie 2013

Monica, la o victorie de o nouă finală; Serena și Venus se reîntâlnesc după patru ani

În alte știri mai bune referitoare la tenisul românesc, dacă în Cupa Davis nu stăm grozav, iar Sorana a ratat, la Charleston, o reîntâlnire de prestigiu cu Serena Williams, putem să ne bucurăm, în schimb, de un nou rezultat foarte bun reușit de Monica Niculescu. Ea e, până una-alta, singura noastră reprezentantă care are un trofeu în 2013, cel câștigat în Brazilia, la Florianopolis. Tot pe pământ latin a reușit și de această dată să bifeze o performanță remarcabilă, e vorba de calificarea în semifinalele de la Monterrey, turneu pe hard, din categoria ‘International’. Ce-i mai remarcabil e că vorbim deja de a treia semifinală a anului pentru româncă. 

Monica a bătut-o, aseară, pe unguroaica Timea Babos, campioana en-titre, cea care anul trecut o învingea în finală pe o altă româncă, pe Alexandra Cadanțu. Babos n-o fi având un sezon prea grozav, dar se știe că unele jucătoare (sau jucători) pur și simplu joacă mai bine în anumite locații, din simplul motiv că se simt bine acolo. Și dacă te uiți cu atenție la fotografia de mai sus, e lesne de înțeles de ce. Drept dovadă, Timea o eliminase în turul anterior pe Ana Ivanovic și, chit că nu mai e musai un motiv de mândrie o victorie cu Ana, e un rezultat care pune într-o lumină și mai bună rezultatul Monicăi cu Babos: 7-5, 6-2, într-un meci care a pus în valoare două stiluri diametral opuse. Unguroaica lovește foarte tare aproape fiecare minge, dar jocul ei ultraofensiv, lipsit de un plan B, e unt pe pâine pentru atât de laborioasa și inventiva Monica.

Olteanca trece iar printr-o perioadă de joc solid. În fapt, e posibil nici să nu fi ieșit din ea post-Florianopolis. La Monterrey le-a mai bătut pe Kimiko Date-Krumm – nu-i de colea, contrar oricărei logici, nu-i tocmai ușor s-o bați pe venerabila japoneză zilele astea – și pe Yanine Wickmayer, o fostă semifinalistă la US Open care, în ziua ei bună, poate bate multe tenismene de top. 

În semifinale, Niculescu ar putea să o întâlnească pe Anastasia Pavlyuchenkova, rusoaica pe care trei sferturi dintre ziariștii de specialitate care urmăresc circuitul feminin încă o mai așteaptă în Top 10. Pavs se simte și ea ca acasă la Monterrey, unde a câștigat titlul în 2010 și 2011. A întâlnit-o noaptea trecută pe Lauren Davis. Pe partea de sus a tabloului mai sunt Angelique Kerber, favorita 1, care o va întâlni în cealaltă semifinală pe învingătoarea dintre Kirilenko și Ursula Radwanska. Să-i ținem pumnii Monicăi și poate ne mai aduce un titlu acasă! 

Aruncăm o privire și pe la Charleston, acolo unde Serena Williams își continuă nestingherită dominația. În mod normal, n-ar fi nimic de scos în evidență printre atâtea victorii de rutină ale liderului fetelor, venite într-un turneu totuși mic. Acum avem o excepție: după ce  a trebuit să-și înghesuie în program două victorii într-o zi, din cauza programului dat peste cap de ploaie, Serena o va întâlni în semifinale pe sora sa, într-o reeditare a uneia dintre cele mai controversate, discutate și urmărite rivalități din tenis. 

Serena și Venus nu s-au mai întâlnit din 2009, perioadă în care ambele au avut probleme grave de sănătate, probleme care le-au pus în pericol carierele. Din acest punct de vedere, reîntâlnirea pe teren a celor două este un eveniment și mai remarcabil. Va fi meciul cu numărul 24 între ele și primul pe zgură din 2002 încoace, an în care s-au luptat în finala Roland Garros. Pe zgură verde, ce-i drept, e prima întâlnire. Mezina conduce la general cu 13-10, câteva dintre aceste meciuri jucându-se pe cele mai mari arene și mize ale tenisului. Nu e Grand Slam a cărui finală să nu și-o fi disputat-o cele două, tot Serena conducând și la acest capitol, cu 5-3, plus o altă victorie într-o finală a Turneului Campioanelor, tot în 2009. 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi