Monica e învinsă de Flipkens, România pornește cu stângul cu Belgia. "M-am simțit bine, dar ea nu a greșit deloc"

tenis | 11 februarie 2017

Sorana Cîrstea – Yanine Wickmayer e meciul al doilea al zilei. Wickmayer conduce cu 3-1 în întâlnirile cu Sorana, care revine în Fed Cup după trei ani de la ultima ei apariție.

Monica Niculescu n-a prins ziua ei cea mai bună contra lui Kirsten Flipkens, în primul meci din întâlnirea România – Belgia, primul tur al Grupei Mondiale 2, ediția 2017. În schimb, adversara ei abia dacă a greșit. Niculescu a pornit bine, a avut un break în primul set, dar a cedat apoi șase game-uri la rând adversarei sale. Flipkens a fost foarte atentă, alegându-și cu grijă și cu multă inspirație loviturile. Venirile la fileu au ajutat-o să încline terenul; când Monica a încercat același lucru, Flipkens a avut de asemenea răspuns, pasând-o eficient pe româncă. Setul al doilea a urmat un scenariu aproximativ similar: o nouă tentativă a Monicăi de a prelua controlul s-a frânt la 4-2, când românca, parcă departe de nivelul ei obișnuit de energie, n-a mai putut ține pasul și a cedat alte patru game-uri la rând.

Venită prima la conferința de presă, învingătoarea a spus că răbdarea a ajutat-o să întoarcă în favoarea ei un matchup defavorabil recent cu Monica, în fața căreia pierduse trei din ultimele patru întâlniri. „Anul trecut am încercat să fac prea multe, prea repede. Acum am fost mult mai rădbdătoare. Cu Monica ai mereu schimburi lungi și trebuie să alegi pe care să le joci”. Flipkens spune că venirile la fileu au ajutat-o mult azi. „Cred că am avut o selecție a loviturilor foarte bună și am fost agresivă atunci când a trebuit. Nu am prea greșit azi. De asemenea, am venit la fileu când am avut oportunitatea”.

Flipkens a mai spus că nu s-a așteptat să o întâlnească pe Monica în primul meci. „Credeam că va juca Begu. Dar, oricum, trebuie să te concentrezi la tine, nu la adversar. E o surpriză plăcută să câștig acest meci. Am mai câștigat în trecut cu Monica, e altceva să o întâlnești pe ea în loc de Simona Halep; nu-i același lucru, pentru că-i Top 5. Așa că a fost mai bine pentru mine să joc cu Monica”.

Belgianca apreciază aportul fanilor, chiar dacă aceștia au strigat împotriva ei. „E normal, sunt obișnuită. E mai bine să joci cu sala plină decât cu ea goală, chiar dacă fanii nu sunt în favoarea ta. Oricum, am încercat să mă concentrez pe mine și pe jocul meu”.

Monica Niculescu a urmat în sala de conferințe, iar jucătoarea noastră a negat că ar fi fost trasă înapoi de probleme de sănătate. „Nu, m-am simțit bine în teren, nu am simțit presiune. Aș juca și mâine. Eu sunt ok, sunt aptă, am mai jucat cu Wickmayer, deci e ok. Flipkens a jucat bine, poate să joace acest stil de tenis: ieșea la vole, era foarte activă, a luat toate momentele importante și asta a contat. A jucat bine, a făcut foarte puține greșeli, a servit bine în momentele importante”. Despre seria de șase game-uri la rând a belgiencei: „Mi s-a părut că a fost solidă. Probabil s-a și enervat puțin și a schimbat jocul. A jucat lung, tot timpul pe tușă. Nu a greșit un smash, m-a pasat tot timpul când am ieșit în față. I-a ieșit bine totul.”

Referitor la observația lui Flipkens, care a spus că a avut mai multă răbdare, Moni a spus: „Da, probabil. Poate că am atacat-o prea mult, dar ea nu a greșit. E bine de știut și poate că data următoare o să am și eu mai multă răbdare. Tot timpul am avut meciuri disputate cu ea, și în Luxemburg, dar probabil că acolo am luat eu momentele importante. A avut răbdare, da, și a dat bine cu dreapta”.

Moni a fost prima care a avut ocazia să vadă cum e cu Ilie Năstase pe bancă și spune că experiența lui e un bonus: „M-am simțit bine pe teren cu dânsul. Nu știam la ce să mă aștept, dar m-am simțit super. Se vede că a jucat tenis și știe ce să spună”. Despre mâine? „Să vedem scorul, să vedem cum facem echipa. O să vorbim și cu domnul Năstase. Sper să fie 1-1 și vom vedea apoi”.

Sorana Cîrstea a pierdut al doilea meci al zilei, contra lui Yanine Wickmayer; detaliile sunt aici.

Fotografii: SportPictures 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi