Momentul Gabrielei Ruse: victorie cu Danielle Collins și semifinale la Hamburg!

Treizecizero | 9 iulie 2021

Gabriela Ruse a reușit performanța carierei la turneul WTA de la Hamburg, unde s-a calificat în semifinale, în urma victoriei cu favorita 4, americanca Danielle Collins: 6-4, 1-6, 7-5.

Gabriela Ruse a reușit performanța carierei la turneul WTA de la Hamburg, unde s-a calificat astăzi în semifinale, în urma victoriei cu favorita 4, americanca Danielle Collins: 6-4, 1-6, 7-5.

Victoria contra jucătoarei de pe locul 48 și calificarea în ultimele patru la turneul WTA 250 din Germania reprezintă cel mai important rezultat pentru Gabriela în circuitul WTA. Acum pe locul 198, Gabriela a prins tabloul principal venind din calificări, unde le-a învins pe Liang și Shinikova în minimum de seturi. În main draw, Gabi a trecut în primul tur de o altă jucătoare puternică, elvețianca Jil Teichmann, favorită 6 și locul 55 în lume; a fost 7-5, 7-6. În runda a doua, Gabriela a confirmat acel rezultat învingând-o pe jucătoarea germană Anna Zaja, 6-2, 6-2, victorie care a adus-o față în față cu Danielle Collins.

A fost un duel de aproape două ore și jumătate, încheiat cu un decisiv cu dramă. Românca a dominat setul inaugural, câștigat la adăpostul unui break obținut în chiar primul game. Ruse a mai avut patru alte oportunități pentru un al doilea break și a salvat-o pe singura înfruntată, la 4-3. Nivelul ei a scăzut în setul al doilea, în care Collins a făcut trei break-uri. Dar Gabriela s-a întors gata de luptă în decisiv. Deși și-a pierdut prima serviciul, românca a răspuns cu o serie de trei game-uri consecutive. Collins a revenit și a egalat la 4-4, scor la care Gabi a salvat două mingi de break, cel mai greu moment al meciului pentru ea.

Game-ul următor a însemnat o luptă de care pe care: Gabi a avut patru mingi de meci pe serviciul adversarei, toate salvate de Collins, care a egalat pentru 5-5. În astfel de situații, jucătoarea care n-a putut concretiza mingile de meci tinde să aibă o viață grea în game-urile următoare, dar reacția Gabrielei a fost la înălțime: un hold și un break au pus capăt meciului.

În semifinale, Gabriela o va întâlni pe învingătoarea dintre Dayana Yastremska și Sara Errani.

Gabriela își va asigura un salt de cel puțin 30 de locuri în clasamentul WTA de săptămâna viitoare.

Sferturile din partea de jos a tabloului sunt între Tamara Zidansek, recent sfertfinalistă la RG, și talentata germană Jule Niemeier, respectiv între Ysaline Bonaventure și Andrea Petkovic, a cărei carte a apărut recent și în limba română.

Pe tabloul de simplu a mai fost și Irina Bara, învinsă în primul tur de Kristina Pliskova. Irina este, în schimb, în sferturi la dublu, unde face pereche cu Sara Errani.

Tot în această săptămână, Mihaela Buzărnescu s-a oprit în semifinalele Challengerului de la Bastad, din Suedia, învinsă de Nuria Parrizas-Diaz (6-3, 6-4). Mihaela trecuse de Zlochova, A.K. Schmiedlova și Bondar, toate, victorii în minimum de seturi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi