Mihaela obține a 400-a victorie a carierei, e în sferturi la San Jose și mai face un pas spre Top 20

Radu Marina | 3 august 2018

Victoria obținută în fața Amandei Anisimova, 7-5, 2-6, 6-1 o duce pentru a șaptea oară (!) în acest sezon în sferturile unui turneu WTA, ceea ce o apropie și mai mult de primele 20 de jucătoare ale lumii, obiectivul ei declarat pentru acest final de sezon.

După pauza foarte scurtă, dar necesară, luată ulterior turneului de la București, Mihaela Buzărnescu s-a întors în circuit la turneul de la San Jose. A debutat cu bine pe hardul american și pare că a luat lucrurile de unde le-a lăsat înainte de mica pauză: continuă să adune victorii și să avanseze spre fazele finale ale turneelor.

Victoria obținută în fața Amandei Anisimova, 7-5, 2-6, 6-1 o duce pentru a șaptea oară (!) în acest sezon în sferturile unui turneu WTA, ceea ce o apropie și mai mult de primele 20 de jucătoare ale lumii, obiectivul ei declarat pentru acest final de sezon. Aceasta este a 35-a victorie bifată de Mihaela în 2018, o cifră pe care în acest moment au mai atins-o și depășit-o doar trei jucătoare din circuit: Angelique Kerber (39), Petra Kvitova (38) și Simona Halep (37).

Și asta nu e tot pe frontul cifrelor, rotunde sau nu. Prin acest succes, Mihaela a ajuns la a 400-a victorie a carierei sale (la toate categoriile), o carieră care de la săptămână la săptămână capătă noi dimensiuni și prinde și mai multă formă și culoare.

De la începutul acestui an, Mihaela a jucat aproape non-stop. A adunat 55 de meciuri la simplu și 45 la dublu, adică un consum de energie și un efort fizic, dar mai ales psihic imens. Maratonul Mihaelei continuă, iar ea dă senzația că mai are resurse. Dar, inevitabil, corpul își va cere drepturile, și e drept că limbajul corpului și tenisul fluctuant din ultimele ei meciuri indică spre uzură, spre oboseală mentală.

Ce e remarcabil în toată această poveste absolut incredibilă a ei e că face ce face și găsește de fiecare dată o cale de a ieși la liman. Ca și în primul meci cu Sachia Vickery, și în meciul cu Amanda Anisimova, campioana la juniori la USO 2017, s-a chinuit, a revenit, a reușit să acceseze acel nivel superior când a avut nevoie și a câștigat în trei seturi.

Nivelul de joc al Mihaelei n-a fost la capacitate maximă, dar are această mare calitate de a ști când să apese pe accelerație în momentele care contează. În primul set a revenit de la 3-5 și a câștigat șase game-uri la rând, plus o serie de 15 puncte consecutive. În acest interval, tenisul Mihaelei a urcat rapid la un nivel la care Anisimova, o jucătoare cu mult potențial, încă nu are acces, motiv pentru care s-a văzut în câteva rânduri fără idei în fața unor lovituri prea puternice și prea precise ale Mihaelei.

La fel de repede însă, nivelul Mihaelei a scăzut, iar de la 2-0 în setul doi s-a trezit egalată, condusă și mai apoi s-a văzut cu șase game-uri pierdute la rând. La finalul meciului, Micky spunea că de la 2-0 și-a pierdut concentrarea și nu s-a mai putut aduna deloc, ceea ce i-a permis adversarei să intre în teren și să preia controlul.

Acesta este, de altfel, semnul care arată că cele 100 de meciuri jucate în acest an cântăresc destul de mult: Mihaela a jucat în serii, a oscilat între un tenis excelent și momente de joc în care părea că nu se poate concentra la ce are de făcut.

Partea bună e că Buzărnescu e capabilă să se reseteze, să treacă repede peste dificultățile întâmpinate și să o ia de la capăt iar și iar – doar asta e povestea carierei sale. Asta a dus la un decisiv care n-a stat prea mult sub semnul întrebării. Aici totul a fost despre Mihaela, impecabilă de la prima minge și până la ultima.

Pentru o nouă semifinală la un turneu Premier, Mihaela va trebui să treacă de Ajla Tomljanovic, care a învins-o pe  Magdalena Frech, poloneza intrând ca lucky loser după ce Madison Keys s-a retras. Mihaela a învins-o pe Tomljanovic în singurul lor meci direct, anul trecut, la Linz.

Foto: Jimmie48Photography

***

Nou de la 30-0: Icecream Tee! 

Vara asta, răcorește-te cu un tricou cu un design fresh! Tennis to melt for înseamnă acel tenis suprem, pentru care ai trece munții ca să-l poți vedea, trăi, respira. Înseamnă pasiune pentru tenis. Înseamnă și optimism, zâmbet și relaxare.

Mai înseamnă și că te topești după Simona ta, după Federerul tău, după Nadalul tău, după Djokoviciul tău, după tot ce te face să simți că trăiești. Și că e soare și bine.

Vara asta, topește-te după tenis cu acest nou tricou de la 30-0!

Comenzi de pe stoc AICI.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi