Mihaela Buzărnescu: „Toată munca din ultimele săptămâni a meritat pentru momentul acesta!”

Adrian Țoca | 1 iulie 2022

„Mă uit în urmă cu câteva luni și văd o diferență mare între nivelul de atunci și cel de acum, și trebuie doar să am încredere și răbdare, pentru că o să vină timpul și pentru mine, dacă rămân sănătoasă și muncesc la fel de mult și lucrez și la mental, e foarte important.”

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

(Londra)

Mihaela Buzărnescu a cedat cu Coco Gauff, la prima ei apariție pe Centre Court la Wimbledon, un meci între două jucătoare aflate în situații diferite ca formă și match fitness. Pentru Mihaela, însă, momentul a fost un succes, pentru că, în primă instanță, ea nici măcar nu spera să se recupereze la timp pentru Wimbledon.

Mihaela, despre meci

„În primul rând m-am bucurat că am ocazia să joc pe terenul Central. Și uitasem că ea a făcut finală la RG. M-am focusat pe mine, pe sănătate și pe jocul meu. Ea și-a ridicat foarte mult nivelul față de meciul anterior cu Gabi, din ce m-am uitat. Azi, serviciul ei a fost mult mai bun ca procentaj, ca viteză față de acum două zile, la fel și loviturile, mi s-au părut mult mai rapide. Cred că a avantajat-o și faptul că terenul a fost acoperit. Dar mi s-a părut greu de returnat.

În rest, sunt mulțumită de evoluția mea. Chiar am dat tot ce-am avut mai bun și chiar dacă aș fi vrut să variez mai mult jocul, ceea ce nu prea am avut ocazia sau timp, a fost un meci bun. Chiar a fost, ținând cont de lucrurile prin care am trecut în ultimele trei săptămâni. Aș zice că nu s-a văzut că am avut o pauză și atâtea probleme și atât de aproape de operație la genunchi. Mă felicit pentru evoluție.”

Despre ce a încercat să schimbe într-un set secund mai disputat

„Am încercat să fiu mai agresivă în setul al doilea, să preiau eu inițiativa și am reușit de mai multe ori, păcat că nu am reușit să-mi țin serviciul atunci la 4-3. Și ea a jucat bine, a ținut foarte bine piept atunci. Dar a servit foarte bine, chiar foarte bine, n-am avut ce să-i fac pe serviciul ei. Și e o presiune în plus asta. Mai ales că eu plec și cu gândurile astea, să nu pățesc ceva, să fiu bine, să fiu bine. Ea, totuși, a făcut finală de Grand Slam.” 

Despre starea ei de sănătate 

„Am fisură pe menisc și pe ligamentele colaterale. Am făcut multă recuperare, peste măsură, ca să pot să mă recuperez în timp scurt, cu niște injecții puternice care mi-au scăzut mult inflamația. Mă bucur că mă simt bine și că pot să joc. Am avut ceva jene azi la câteva din scurtele ei. În rest, m-am simțit bine. E normal să mai fie câte o jenă, fiind iarba mai alunecoasă, dar mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să joc, nu m-aș fi gândit că o să ajung să mai joc la Wimbledon.” 

Despre ce simți când joci pe Centre Court

„Te simți important. Toată crema jucătorilor buni din circuit joacă pe acest teren; știu că joci pe el doar când ești favorit sau când e un meci important, dar e super tare. Și, da, claaar, toată munca din ultimele săptămâni a meritat cu vârf și îndesat pentru momentul ăsta. 

M-am simțit super bine, m-am bucurat așa mult că am avut șansa să joc pe Centre Court. Publicul a fost și cu mine, l-am auzit mereu cum m-a susținut și te încarcă cu energie pozitivă. Știam că e și acasă foarte multă lume care mă susține.” 

Despre ce informații își ia dintr-un meci ca acesta despre nivelul ei actual

„Că mi-ar mai trebui niște meciuri câștigate. Asta ar conta. Și acum câțiva ani, când eram 20, simțeam că dacă mai câștig împotriva câtorva jucătoare de top mi-aș fi ridicat și mai mult nivelul și încrederea. Dar o iau pas cu pas, vreau doar să fiu sănătoasă, pentru că se vede că jocul meu e mult mai ok decât era acum câteva luni. Eu abia la sfârșitul lui martie am început să joc și eram paralelă. Am mers la Fed Cup și am acceptat să joc, deși știam că vin după o perioadă groaznică și nu mă simțeam în cea mai bună formă, dar acestea au fost atunci condițiile și era singura posibilitate pentru echipă.

Dar mă uit în urmă și văd o diferență mare între nivelul de atunci și cel de acum, și trebuie doar să am încredere și răbdare, pentru că o să vină timpul și pentru mine, dacă rămân sănătoasă și muncesc la fel de mult și lucrez și la mental, e foarte important. Am lucrat foarte mult în ultima vreme și mă bucur foarte mult că reușesc să progresez.”

Despre colaborarea cu Ioana Gașpar-Ivan 

„Cu ea am mers la Wimbledon de anul trecut. Fiind fată mă înțelege destul de bine, pot să mă antrenez cu ea destul de bine pentru că are un nivel bun de joc, și asta ajută, pentru că la concursuri nu e mereu ușor să găsești pe cineva, mai ales eu fiind stângace, mulți nu vor să lovească. Ai nevoie de cineva mai tânăr să se alăture și să-ți dea o altă stare, să-ți schimbe puțin vibe-ul. Și contează lucrul acesta. Acasă lucrez cu tatăl meu, dar în turnee am mers cu ea de anul trecut. 

În ultima vreme sunt multe jucătoare care au optat pentru antrenoare femei, și, de ce nu e o șansă bună pentru noi să reușim să fim antrenoare pe circuit și cred că asta va ajuta pe viitor. Și ați văzut că și la băieți au fost câteva.”

Citește și

Exclusiv | Mihaela Buzărnescu vrea să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris înainte să se retragă. „Poate că accidentările au trebuit să se întâmple ca să mă trezesc cu unele lucruri”

Exclusiv | Mihaela Buzărnescu: „Mentalul a contat enorm. Bun exemplul dat de David Popovici cu mentalul. Am fost pozitivă mereu”


 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi