Mihaela Buzărnescu se oprește în primul tur la US Open, învinsă de Andrea Petkovic într-un meci spectaculos

Camelia Butuligă | 27 august 2019

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă Miki ar fi reușit să forțeze decisivul? E întrebarea cu care rămânem după această înfrângere cu Andrea Petkovic

US Open este oferit de

Contra lui Petkovic, o adversară cu un joc agresiv, Mihaela Buzărnescu a fost obligată încă de la început la o cursă de urmărire pe tabelă. A fost un meci al schimbărilor de momentum, dar imediat ce Buzărnescu reușea să se apropie, Petkovic își ridica și ea nivelul. A rezultat un meci spectaculos, însă Mihaela nu a găsit combinația victorioasă, pierzând cu 6-3, 6-4 într-o oră și 40 de minute.

Ieșită din top 100 (anul trecut pe vremea asta era în jurul locului 30), Miki a arătat azi – în destule ocazii – un joc sclipitor: puncte construite impecabil, lovituri frumoase în cros pe ambele părți și un joc de tranziție spre fileu de mai mare dragul. Din păcate, uneori deplasarea și defensiva nu au putut ține pasul atunci când Petkovic a apăsat tare pe mingi, iar nemțoaica s-a ținut bine ambele seturi, mai ales când Miki a pus-o sub presiune.

Buzărnescu a trebuit să recupereze un start mai lent și a revenit de la 1-4 la 3-4, ultimul un game uriaș, în care a avut nevoie de patru mingi de break pentru a o dovedi pe Petkovic. Din păcate, nu a reușit să consolideze, pierzându-și destul de ușor serviciul imediat. A fost povestea meciului: când să intre cu totul în meci sau să treacă în față, Petkovic i s-a opus cu înverșunare. Mai hotărâtă, mai inspirată și uneori și mai norocoasă la momentele mari (în setul 2 mai ales), nemțoaica a fost peste adversară doar atât cât trebuia. 

În setul doi, povestea s-a repetat: Mihaela a pornit din nou în dezavantaj, dar a reușit să echilibreaze scorul la 2. De acolo a început cea mai disputată bucată a meciului, în care ambele au etalat un nivel excelent – Mihaela a reușit să urce mai des la fileu, iar Petkovic a fost redutabilă de pe baseline. Echilibrul s-a rupt la 4-4, când Miki și-a pierdut serviciul după câteva lovituri pe cât de ambițioase, pe atât pe norocoase ale Andreei. La fel ca în setul 1, nemțoaica nu a clipit nici când a trebuit să închidă meciul. 

Un meci mult mai strâns decât o arată scorul, care merita un decisiv – dacă Mihaela ar fi reușit să-l forțeze, cine știe ce s-ar fi întâmplat. Statisticile indică avantaj pentru Petkovic la punctele câștigate cu al doilea (51% versus 36%) și mingi de break (5/13 versus 3/9). De asemenea, Petkovic a venit mai rar la fileu, dar cu maxim de eficiență (12/14 vs 15/22).

Mihaela își încheie astfel sezonul de Slam-uri. N-a fost anul pe care și-l dorea, dar, trecută iar sub radar, va avea timp, pe linia de sosire a sezonului, să găsească rezultatele pe care le caută.

The Grand Slam Life is the best life!

Viață de Slam, tricouri pentru Slam! Tricou inspirat de viața fanului de tenis, organizată în jurul celor patru mari turnee de Grand Slam, turnee găzduite de patru orașe electrice, șarmante și cosmopolite. Poartă cu tine spiritul din Melbourne, Paris, Londra sau New York!

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!

Aici poți comanda un totebag cu același design

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi