Mihaela Buzărnescu se califică în prima finală WTA a carierei!

Treizecizero | 12 ianuarie 2018

Mihaela Buzărnescu se califică în prima ei finală WTA a carierei după 6-2, 6-2 cu Lesia Tsurenko. Acesta e cel mai mai important rezultat al carierei pentru Mihaela, e încă un vis împlinit după un drum cum nu se poate mai complicat, iar acum se poate spune că intrarea ei în tenisul mare e completă.  

Rezultatul, cea mai bună performanță a carierei pentru Mihaela într-o perioadă în care ascensiunea ei miră și încântă pe toată lumea, îi cimentează intrarea în Top 50; ea va urca cel puțin până pe locul 45. Este a doua săptămână consecutivă când avem o româncă într-o finală de simplu, după titlul câștigat de Simona Halep la Shenzhen. Și al doilea an la rând când avem o româncă în finala de simplu de la Hobart, după Monica Niculescu, învinsă în 2017 de Mertens.

Dacă în ultimele meciuri a început mai greu și a avut nevoie de timp, Mihaela a început astăzi hotărât și a continuat așa tot meciul. A fost un meci pe care l-a controlat de la prima minge și până la ultima, nu a arătat nicio urmă de slăbiciune sau de emoție, a dat tot timpul senzația că orice face adversara ea poate face și mai bine.

A început cu break, dar l-a pierdut imediat. De la 2-2 a urmat o serie de 4 game-uri în care a avut toate răspunsurile: a stat bine în schimburi, a fost agresivă pe fiecare minge mai scurtă, nu a ezitat să vină la fileu și a făcut din nou o treabă bună cu slice-urile defensive care îi permiteau să se redreseze rapid în teren. Setul doi a curs la fel de repede, iar Mihaela a rămas la fel de eficientă și cu soluțiile la ea. Și aici a făcut prima break-ul (după o revenire de la 0-40). Apoi s-a întâmplat același lucru ca și ieri, după tiebrek-ul câștigat: a lovit mai eliberat, s-a relaxat și i-a ieșit cam tot ce a încercat.

În toate meciurile din această săptămână, și nu numai, Mihaela mi-a dat tot timpul impresia de jucătoare trecută prin multe, călită, cu multă experiență, căreia nimic nu îi e necunoscut și care, cum-necum, găsește o cale de rezolvare pentru tot, indiferent de situație.

La Hobart nu a pierdut niciun set în cele patru meciuri, a revenit de fiecare dată, a salvat mingi de set și a arătat ca o jucătoare care în sfârșit simte că nu există limite și nu îi e teamă. Dacă trebuie să vină la fileu, vine. Dacă are în față o adversară care servește bine, improvizează, găsește imediat rezolvarea cu slice-uri de forehand. Dacă nu îi iese jocul cum trebuie, atunci se ceartă, vociferează, dar știe cum să-și canalizeze energia negativă exact în cel mai bun mod. Cade? Se ridică și merge mai departe. Asta e, de fapt, povestea ei. Până recent, tenisul i-a adus mult mai multe dezamăgiri și eșecuri decât victorii și clipe frumoase; a avut cu siguranță mai multe coborâșuri decât suișuri, dar s-a ridicat și a mers mai departe de fiecare dată.

Iar dacă anul trecut fix prin vremea aceasta era în afară topului 500 și pierdea în turul doi de calificări la Australian Open, acum, la doar un an distanță, e în prima finală WTA a carierei, e în top 50 și va fi prezentă pe tabloul principal la Australian Open, într-un meci cu numărul 2 mondial.

Despre acest rezultat, Mihaela spunea imediat după meci ca nici măcar un vis nu îl poate numi. Nici măcar nu a visat vreodată că va ajunge în top 50 sau într-o finală WTA, iar aici, o mare parte din merit, spune ea, îl are și familia ei care, a fost întotdeauna alături de ea. “Familia mea a crezut mai mult decât mine că pot reuși așa ceva”.

Pentru titlu, Mihaela se va lupta cu Elise Mertens, câștigătoarea de anul trecut, care a trecut în trei seturi (a fost primul set pierdut de belgiancă în 11 meciuri jucate aici) de Heather Watson. Cele două s-au mai întâlnit până acum de două ori, în turnee ITF, în urmă cu trei ani. Ambele meciuri au fost câștigat de Mertens.

Articol în curs de actualizare

 

***

 

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

 


În Shop sunt disponibile și ultimele tricouri din primul set de 30-0 Onederful, 
tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! 

Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI 

Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi