Mihaela Buzărnescu s-a accidentat la glezna dreaptă în decisivul meciului cu Svitolina

Treizecizero | 8 august 2018

Primele semne sunt că diagnosticul Mihaelei ar fi de entorsă. Până să intervină accidentarea, Buzărnescu reușise să întoarcă spectaculos meciul, împingându-l în decisiv de la set pierdut și 2-5 în tiebreakul celui de-al doilea. Meciul, unul foarte frumos, se îndrepta spre un final remarcabil, când a fost întrerupt brusc de accidentarea Mihaelei.

Momente teribile în finalul meciului dintre Mihaela Buzărnescu și Elina Svitolina. La scorul de 4-3 în decisiv pentru ucraineancă, Mihaela a căzut și s-a accidentat la glezna dreaptă. A izbucnit imediat în hohote de plâns, de durere și de șoc, fiind asistată imediat de arbitru și de Svitolina, până când au ajuns pe teren doi fizioterapeuți. După minute bune de îngrijiri, glezna Mihaelei a fost imobilizată.

Ea a fost scoasă de pe teren într-un scaun cu rotile, la mai bine de 10 minute după accidentare.

Buzărnescu reușise să întoarcă spectaculos meciul, după pierderea primului set cu 6-3. L-a luat pe al doilea în tiebreak, revenind de la 2-5 și încheindu-l cu patru lovituri direct câștigătoare. În decisiv, Mihaela a fost dezlănțuită, desprinzându-se la 3-0, cu două break-uri. Svitolina a recuperat și a întors la 4-3, moment în care s-a produs accidentarea.

Înainte de startul game-ului 7, câteva picături de ploaie au amenințat întreruperea meciului; arbitrul a verificat dacă suprafața este în regulă. Însă nu picăturile de apă au fost motivul căzăturii Mihaelei, care și-a blocat piciorul în deplasarea spre minge.

A fost un final trist pentru un meci superb. Speranța e că nu va fi un scenariu negru până la capăt și că accidentarea nu va fi foarte serioasă. Ar fi cinic pentru o jucătoare care abia ce reușise să pună cap la cap un an superb, ajungând până pe locul 20 în lume și câștigând în urmă cu câteva zile primul titlu al carierei. Asta, după ani întregi în care accidentările au chinuit-o și au împiedicat-o să joace la nivelul la care am văzut-o cu toții în aceste ultime luni că îl poate atinge.

Primele semne sunt că diagnosticul Mihaelei ar fi de entorsă, ceea ce e cazul cel mai puțin grav.

*

Până să intervină accidentarea, Mihaela a făcut ceea ce face de luni bune: a tras de ea, a continuat să-și dea șanse și a refuzat să piardă. Startul perfect avut de Svitolina n-a impresionat-o, ba chiar a relaxat-o, iar pentru multă vreme, combinația de braț relaxat și minte limpede au făcut ca nivelul Mihaelei să urce atât de sus, încât Elina, fără a face nimic greșit, s-a văzut întoarsă de la set și 5-2 în tiebreak-ul setului doi.

Patru lovituri direct câștigătoare a reușit Mihaela la 2-5 în setul doi, două dintre ele venind direct din retur. Iar apoi în decisiv a urmat o serie de trei game-uri câștigate la rând după o evoluție absolut încântătoare a româncei, și o alta de patru game-uri consecutive a Svitolinei, care s-a folosit de toată experiența ei, întâi pentru a nu pierde contactul cu adversara ei, apoi pentru a fi din nou în avantaj.

Întreg setul doi cât și începutul setului decisiv a fost cea mai clară confirmare a faptului că Mihaela este și va rămâne o adversară dificilă pentru ucrainiancă. Cea mai mare frustrare pentru Elina a părut a fi lipsa de soluții în fața tenisului Mihaelei: a simțit încă o dată că într-un astfel de meci nu poate deține controlul și totul depinde de ce face (sau nu face) Buzărnescu.

După un astfel de meci, mai exact după modul brutal și nedrept în care s-a încheiat, e dificil de tras concluzii și de dat verdicte referitoare la ceea ce va urma pentru Mihaela. Însă dacă e un lucru de care ne putem agăța, acesta ar fi capacitatea Mihaelei de a trece peste astfel de momente. Este o luptătoare, a trecut prin episoade mai complicate decât acesta, iar povestea ei va merge mai departe. E prea puternică pentru a nu depăși și această încercare.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi