Mihaela Buzărnescu pierde un meci strâns cu Cocciaretto, iar România este învinsă de Italia cu 3-1

Treizecizero | 17 aprilie 2021

N-a fost să fie comeback-ul pe care ni-l doream. Pentru a doua oară consecutiv, o echipă a României lipsită de piesele de bază a încercat o revenire spectaculoasă într-un meci de BJK Cup, dar i-a lipsit puțin ca să o reușească. Condusă cu 2-0 de Italia după prima zi, România a redus scorul grație victoriei […]

N-a fost să fie comeback-ul pe care ni-l doream. Pentru a doua oară consecutiv, o echipă a României lipsită de piesele de bază a încercat o revenire spectaculoasă într-un meci de BJK Cup, dar i-a lipsit puțin ca să o reușească.

Condusă cu 2-0 de Italia după prima zi, România a redus scorul grație victoriei reușită de Gabriela Ruse. Însă Elisabeta Cocciaretto a rezistat cu Mihaela Buzărnescu, aducând punctul decisiv Italiei. A fost 7-5, 7-6 în două ore și 44 de minute.

România – Italia a avut, la trasul liniei, un scenariu aproximativ asemănător cu cel din meciul de anul trecut, din meciul cu Rusia. Și acum, ca și atunci, România a fost condusă, a dat impresia că poate reveni, dar n-a reușit să ducă comeback-ul la bun sfârșit.

Ca urmare a acestui rezultat, România retrogradează din Grupa Mondială a Billie Jean King Cup.

Citește concluziile acestei întâlniri aici.

Mihaela: „Ce pot să iau din aceste zile este faptul că am luptat până la ultima minge”

După meci, Mihaela a spus că poate lua un lucru pozitiv din faptul că a luptat și simte că forma ei este mult mai bună decât în urmă cu câteva luni. „A fost o noapte grea pentru mine, au fost momente dificile aseară după partida cu Trevisan. Mi-au trebuit mai multe ore să-mi pot reveni. Am avut puţine ore de somn din cauza unor probleme fizice. Echipa a făcut tot ce a putut ca să mă ajute şi îi mulţumesc enorm. Poate din acest motiv nu mi-a fost uşor azi, mai ales la începutul partidei, dar am arătat că sunt puternică şi că pot să trec peste orice obstacol şi să lupt de la egal la egal cu Cocciaretto. Asta arată că nu renunţ niciodată. Ce pot să iau din aceste zile este faptul că am luptat până la ultima minge şi am fost extrem de aproape de a aduce măcar un punct echipei României. Jocul meu a fost unul bun. Din acest motiv nu pot decât să merg cu optimism la următoarele concursuri la care voi juca. E important să conştientizez că forma mea sportivă este în crescendo şi mult mai bună decât era acum câteva luni. Aşa că se vede că evoluţia mea a fost din ce în ce mai bună şi sper din suflet să am rezultate bune în continuare.

Mă bucur că am putut să fiu alături de echipă şi să ajut atât cât am putut în aceste două zile. Sper că în ciuda rezultatului negativ nu i-am dezamăgit. Indiferent că joc într-un concurs pentru mine sau că joc pentru ţara mea eu lupt până la ultima minge, îmi doresc mereu victoria şi nu renunţ. Dau de fiecare dată tot pe teren până nu mai există resurse”, a spus Mihaela.

„Sunt foarte, foarte mândră de fete şi le mulţumesc foarte mult pentru efortul depus. Le mulţumesc că au venit. S-au luptat incredibil şi nu pot decât să le mulţumesc. Le admir foarte mult”, a spus și Monica Niculescu, căpitanul României pentru acest meci.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi