Mihaela Buzărnescu nu mai are resurse să se bată cu Sharapova, cedează în primul tur la Madrid

Radu Marina | 6 mai 2018

Mihaela Buzărnescu a pierdut meciul cu Maria Sharapova din turul 1 de la Madrid, 6-4, 6-1, dar a dat tot ce-a avut azi, atât cât i-a mai rămas după efortul din ultimele zile. La capătul unei săptămâni solicitante la Praga, unde a ajuns în finală atât la dublu, cât și la simplu, Mihaela n-a avut decât 24 de ore la dispoziție să vină la Madrid, să doarmă și să se recupereze pentru duelul cu Sharapova. Date fiind condițiile, multe lucruri nu sunt de reproșat.

A fost un duel între o jucătoare super motivată, ajunsă la Madrid de aproape o săptămână și disperată după o victorie cu care să-și oprească seria rară de patru înfrângeri consecutive, și o alta care își dorește să joace tenis în fiecare zi dacă s-ar putea, dar care s-a resimțit azi. Fizic, Buzărnescu a fost ok, dar prospețimea mentală e cea care a costat-o. S-a văzut asta în momentele cheie: de exemplu în primul set, când Sharapova s-a desprins la 5-2, dar a fost încordată când a încercat să închidă setul. Mihaela a revenit până la 4-5, a salvat cinci mingi de set, dar n-a putut să egaleze.

Sharapova, care nu mai câștigase un meci din ianuarie, avansează în turul al doilea. O va întâlni acum pe Irina Begu, proaspăt venită după excelenta evoluție din meciul cu Jelena Ostapenko. Irina și Artemon Apostu, antrenorul ei prezent în tribună azi, vor avea iar de lucrat din plin ca să vină cu o nouă tactică de succes, împotriva unei alte campioane la Roland Garros.

Cât despre Mihaela Buzărnescu, ea are timp să-și tragă sufletul și să se pregătească pentru Roma și Roland Garros, acolo unde poate face alte rezultate interesante.

*

Mihaela se află în punctul în care orice meci la acest nivel înseamnă un plus de experiență, care inevitabil mai târziu își va spune cuvântul într-un fel sau altul. Acesta a fost primul ei meci din carieră jucat la Madrid, turneu la care a ajuns pe ultima sută de metri, fiind obligată să facă totul pe repede-înainte în mai puțin de 24 de ore: să se adapteze condițiilor, să se antreneze, să se odihnească și să mai și joace cu o adversară super motivată și dornică să șteargă impresia lăsată în ultimele turnee. Toate aceste lucruri s-au văzut, s-au simțit și au făcut diferența.

Și totuși, timp de un set, Mihaela și-a creat oportunități, a fost prima care a avut minge de break, a salvat cinci mingi de set și a revenit de la 2-5 la 4-5. Poate părea puțin, dar nu e. Nu în contextul în care ea venea după cinci meciuri jucate la simplu și alte trei la dublu în Cehia, iar în fața ei se afla jucatoarea cu cele mai multe titluri câștigate pe zgură după Serena Williams (dintre jucătoarele active).

Revenirea Mihaelei de la 2-5 la 4-5 s-a produs din două mari motive: Sharapova a devenit dintr-o dată încordată și a început să joace la așteptare, complet necaracteristic ei (încă o dovadă că lipsa de victorii afectează pe oricine), pe când Mihaela a simțit că nu mai are ce pierde, s-a relaxat și a început să dea drumul la braț. Asta a însemnat retururi care aterizau pe tușa liniei de fund, schimbări rapide de direcție, unghiuri scurte. La 4-5, când Buzz a servit pentru a rămâne în set, n-a făcut-o rău; n-a fost acel game tipic în care adversara cade pradă presiunii și emoțiilor. S-a luptat, a revenit de la 15-40 la 40-40, a mai salvat o minge de set și a refuzat să se dea bătută. Până la urmă, diferența a făcut-o câteva winnere la limită ale Mariei.

Lipsa de prospețime a Mihaelei avea să se simtă pe deplin în setul doi. Dezamăgită după setul pierdut la limită, și-a cedat devreme serviciul și nu a mai fost la fel montată; deciziile ei nu au mai fost la fel de inspirate ca în primul set. Iar apoi, a părut că nu se mai poate ajuta nici de picioare, atât de esențiale în sportul ăsta. Așa că a încercat să fie cât mai agresivă și să rezolve punctele din 2-3 lovituri, dar fără prea mult succes. Cu acest joc mai agresiv a făcut un game de retur spectaculos, reușind să o întoarcă pe rusoaică de la 0-2, 0-40  cu trei winnere la rând, dar a și greșit foarte mult. După acele winnere consecutive, a mai făcut doar patru puncte până la finalul meciului.

Mihaela se îndreaptă acum către Roma, o altă premieră pentru ea, dar de data aceasta cu ceva mai mult timp de odihnă, și, poate, și cu un gram de noroc la tragerea la sorți. În ultima vreme, la marile turnee când n-a fost Sharapova în primul tur (de două ori) a fost Wozniacki (de două ori), așa că un strop de noroc chiar n-ar strica.

**

Foto: Jimmie48Photography

 

 

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

Tricoul 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu un copy subtil, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume. Și la site-ul cu cel mai simpatic nume 😉

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Pachetul Play: albumul Simona de Păstrat + tricou

Vrei să iei albumul Simona de Păstrat și să faci și o afacere bună? Pachetul ‘Play’, disponibil în Shop-ul 30-0 aici, îți aduce la un preț excelent albumul plus un tricou la alegere, dintre ‘Play Hard’ și ‘My Forehand’, ceea ce-ți asigură o reducere consistentă din prețul cumulat al celor două produse. Ofertă disponibilă un timp limitat!

Completează-ți comanda cu unul dintre stickerele și magneții 30-0 ca să treci de 130 de lei, limita de la care primești transportul gratuit!

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi