Mihaela Buzărnescu: „Îmi pare foarte rău că n-am putut aduce azi un 2-0, mi-am dorit enorm. Sper ca echipa să aducă mâine rezultatul pozitiv”

Adrian Țoca | 20 aprilie 2019
Mihaela Buzărnescu:

Eu am avut în setul doi acele două duble pe care le-am dat probabil pentru că m-am gândit mult prea mult unde aș vrea să servesc, pentru că simțeam frică sau ceva. Îmi doream foarte mult să iau game-ul ăla, pentru că ea venea după două servicii foarte bune, prin care își făcuse game-ul ușor și nu a fost să fie. Pot spune că poate experiența și-a făcut cuvântul azi și ea a reușit să intre în teren și să atace. Eu nu am reușit azi să atac mingea ei atât cât mi-am propus.

Treizecizero e la Rouen

Mihaela Buzărnescu era destul de afectată la conferința de presă la care a venit împreună cu căpitanul Florin Segărceanu. La plecare, acesta a luat-o de după umeri, încercând să o încurajeze și să-i ridice moralul. Mihaela a spus că și-a dorit enorm să ajute echipa cu o victorie azi, dar că e pregătită pentru orice e nevoie duminică. 

„Îmi pare foarte rău că nu am putut să aduc punctul azi, ca să putem intra cu 2-0, mi-am dorit enorm. Azi m-am simțit mult mai bine față de Ostrava, și fizic, și ca motivație, și ca tot. Am fost o altă persoană și mă bucur mult că mă apropii de forma pe care o aveam înainte. Nu e deloc ușor să joci cu Caroline, joacă foarte bine, are multă experiență. Și sperăm ca mâine echipa să aducă rezultatul final pozitiv.”

Mihaela spune că a trebuit să schimbe tactica pe care și-o dorise de la început: „A fost un meci greu, ea a jucat foarte bine de la început până la sfârșit. Am fost nevoită să schimb, din cauza jocului ei, tactica pe care am încercat să o aplic, iar asta a fost un lucru bun, mai ales că am reușit să aplic o a doua tactică. M-am simțit bine, am fost motivată, dar în schimb, la un anumit moment al ambelor seturi, parcă a fost ceva ce nu s-a mai legat. Nu că am simțit eu vreo presiune, dar poate și jocul ei m-a făcut să fac anumite greșeli.” 

Apropo de greșeli, Mihaela avea în gând cele două duble greșeli pe care le-a făcut în setul al doilea și un game în care investise multe așteptări. 

„N-am jucat singură pe teren, și ea a avut momentele ei când eu am jucat bine. A dat doi ași, a dat câteva tușe. Eu am avut în setul doi acele două duble pe care le-am dat probabil pentru că m-am gândit mult prea mult unde aș vrea să servesc, pentru că simțeam frică sau ceva. Îmi doream foarte mult să iau game-ul ăla, pentru că ea venea după două servicii foarte bune, prin care își făcuse game-ul ușor și nu a fost să fie. Pot spune că poate experiența și-a făcut cuvântul azi și ea a reușit să intre în teren și să atace. Eu nu am reușit azi să atac mingea ei atât cât mi-am propus.” 

„Eu am intrat pe teren foarte motivată și m-am simțit bine de la bun început. Știam că e un meci greu, îmi doream enorm să pot face o surpriză și să câștig un meci greu. De aceea joc tenis. Capul sus, mergem înainte.” 

„Eu sunt o persoană foarte strictă cu mine și mereu îmi reproșez mai mult decât trebuie”

Pentru mâine, Mihaela spune că e gata, indiferent ce:

„Sunt pregătită pentru orice meci. Nu se știe nici dacă va juca Mladenovic, și ei își pot schimba echipa, și noi putem schimba echipa, căpitanii vor decide. Eu sunt pregătită pentru orice, sunt aici pentru a susține echipa în orice condiție. Important e ca la sfârșitul zilei de duminică noi să avem meciurile câștigate și să ajungem în finală, asta ne dorim cu toții.

Eu am dat tot ce am putut azi și am simțit că a fost bun jocul. Bineînțeles, mereu se poate mai mult, mereu e ceva de reproșat. Eu sunt o persoană foarte strictă cu mine și mereu îmi reproșez mai mult decât trebuie. Azi pot spune că am jucat bine, dar puteam mai mult, cu siguranță.

Caroline Garcia: „Trebuie să cred că o pot bate pe Simona”

Caroline Garcia spune că nu s-a simțit în mod special presată de scorul la care a intrat pe teren: „Am experiență din trecut, din alte meciuri de Fed Cup, eram pregătită să intru pe teren indiferent de scor, fie că era 0-1 sau 1-0. Nu a cântărit scorul celuilalt meci în felul în care m-am pregătit. Eram gata pentru meciul meu și concentrată la ce am eu de făcut în prezent. Știam că pot aduce un punct pentru Franța și am încercat să dau tot ce am putut și sunt foarte bucuroasă că am putut să aduc o victorie.” 

Despre duelul cu Simona de mâine, Caroline a adus aminte despre atuurile Simonei: „Simona e, probabil, una dintre cele mai bune jucătoare pe zgură din lume și e numărul 1.. ăăă, numărul 2 în lume și a avut un meci foarte solid azi împotriva Kristinei, în ceea ce cred că a fost un meci greu. Am avut dificultăți în trecut cu ea, am găsit o soluție o dată. Trebuie să cred că pot să o bat. Am un joc agresiv și asta va fi, probabil, cea mai mare armă a mea împotriva ei.”

Am întrebat-o ce anume din tenisul Simonei e dificil pentru ea: „Nu cred că e dificil doar pentru mine jocul Simonei, e dificil pentru o sumedenie de jucătoare din circuit. E solidă, nu-ți dă puncte gratis, se mișcă foarte bine pe teren, are un spirit de luptă extraordinar și e numărul 2 în lume.”

În schimb, când a venit vorba despre eventualul meci decisiv de dublu în care, cel puțin conform programului, e așteptată să apară, Caro a spus doar atât: „Unul dintre scenariile posibile pentru mâine e că va fi 2-2. Pentru asta, toată echipa Franței va fi pregătită.” 

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi