Mihaela Buzărnescu câștigă duelul românesc de la Belgrad cu Patricia Țig

Treizecizero | 16 mai 2021

Într-un duel între două jucătoare care vin după perioade dificile, Mihaela a reușit a doua ei victorie pe un tablou principal în acest sezon.

În primul ei meci de la apariția din echipa României de BJK Cup, Mihaela Buzărnescu a reușit o victorie de care avea mare nevoie, câștigând într-un duel românesc contra Patriciei Țig, în primul tur la Belgrad. A fost 4-6, 7-5, 6-2 pentru Mihaela, într-un meci de 2 ore și 48 de minute.

Pentru ambele era un meci important, de altfel. Patricia încearcă și ea să-și construiască momentum la revenirea pe teren, după ce o accidentare suferită în Australia a împiedicat-o atât să joace pentru România în meciul cu Italia, de luna trecută, și, de asemenea, a obligat-o să se retragă de la câteva turnee. Ea a jucat săptămâna trecută în calificări la Roma (victorie cu Wang, înfrângere cu McHale) și a intrat ca lucky-loser pe tablou, fiind însă eliminată de Garbine Muguruza. Înainte de Roma, Pati a mai strâns câteva meciuri la un nivel inferior, însă în circuit nu mai jucase tocmai de la dubla Doha-Dubai, și aceea limitată la două meciuri.

La rândul ei, Mihaela s-a aflat la primul meci oficial după o lună și aducea la meci o serie de patru înfrângeri consecutive.

Din această ciocnire de situații complicate, la care s-a adăugat ineditul întâlnirii (prima a lor în circuit), a ieșit un meci deloc rău. Nu strălucitor, însă cu destule reușite. Patricia a părut mult mai în largul ei și stăpână pe situație pentru o bună bucată de vreme, iar dacă ar fi fugit cu o victorie în minimum de seturi nu s-ar fi mirat nimeni. Ea a condus cu 6-4, 3-0 și 40-15, într-un moment în care jocul Mihaelei părea că se prăbușește cu totul sub presiune și sub multitudinea de erori ușoare. Dar holdul reușit în acel game de la 0-3, în care a salvat până la urmă trei mingi de break, a fost vital pentru Mihaela. A relaxat-o și a ajutat-o să intre înapoi în meci, în vreme ce dincolo de fileu, Patricia a devenit ea brusc tensionată; game-ul următor a devenit dintr-o dată foarte disputat, iar la a treia șansă de break Mihaela a reușit să revină pe serviciu și să relanseze setul.

Că Patricia a avut, curând, nevoie de intervenția fizioterapeutului pentru probleme la gamba stângă nu a fost de bun augur pentru ea. Totuși, Patricia a putut continua meciul și a pus în continuare probleme: a revenit de la 3-5 la 5-5, dar n-a putut evita pierderea setului al doilea.

Mihaela a fost cea care a gestionat mai bine jocul în setul decisiv, desprinzându-se cu o serie de patru game-uri la rând de la 2-2 (Patricia cerând din nou intervenția fizioterapeutului) și ieșind învingătoare dintr-un meci în care, la un moment dat, părea ca și pierdut. Iar asta e o veste încurajatoare pentru Miki. Cu doar o victorie pe un tablou principal anul acesta, ea avea nevoie de un succes ca de aer. Mai sunt în continuare destule de pus la punct – iar oscilațiile din jocul ei sunt tot acolo, la fel de drastice precum am văzut și în restul sezonului. Azi Mihaela a ieșit câștigătoare din această loterie, dar va avea nevoie să-și limpezească jocul în turul următor, când o va întâlni pe Paula Badosa, una dintre jucătoarele în formă în această perioadă, semifinalistă recent la Madrid. Pe de altă parte, știm însă că uneori, în tenis, o victorie precum cea de azi e tot ce e nevoie pentru a declanșa un întreg lanț de schimbări pozitive.

În calificări la Belgrad, Jaqueline Cristian a pierdut, tot azi, în trei seturi cu unguroaica R.K. Jani.

Alte trei românce au jucat azi finale în turnee ITF. Irina Bara a pierdut cu americanca Katie Volynets în finala turneului ITF 100 de la Bonita Springs (SUA), 6-7, 7-6, 6-1, meci de trei ore și 15 minute. Iar Alexandra Dulgheru a pierdut în finala de la Saint-Gaudens (ITF 60) contra foarte talentatei franțuzoaice Clara Burel, 6-2, 1-6, 6-2. Alexandra a ajuns fără set pierdut în finală, incluzând și două victorii contra altor românce în primele tururi, cu Laura Paar și Gabriela Ruse.

Tot în ITF, în finala turneului ITF 15k de la Antalya, Cristina Dinu a învins-o pe brazilianca Gabriela Ce, 6-3, 6-0.

Foto: Ramona Toderaș

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi